Külügyminisztérium: Magyarország minden uniós jogszabályt betart

2015. szeptember 06. 15:20

Magyarország minden uniós jogszabályt betart, emellett mindent megtesz azért, hogy megvédje a schengeni külső határt – közölte a külügyminisztérium arra válaszul, hogy a kormányzó Svájci Néppárt befagyasztaná hazánk pénzügyi támogatását és kitiltaná az országból Orbán Viktor kormányfőt.

2015. szeptember 06. 15:20

 Magyarország az elképesztően nagy bevándorlótömeg kezelésekor és ellátásakor minden uniós jogszabályt betart, emellett mindent megtesz azért, hogy megvédje a schengeni külső határt – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) vasárnap az MTI-vel.

A tárca arra reagált, hogy a svájci kormánykoalíció második legerősebb pártja, a Svájci Szociáldemokrata Párt elnöke azt kérte egy vasárnap megjelent interjúban: az alpesi ország fagyassza be Magyarország pénzügyi támogatását az ottani »emberi jogi helyzet és a menekültbotrány« miatt. Christian Levrat ezenkívül azt javasolja a svájci hatóságoknak, hogy tiltsák meg Orbán Viktor miniszterelnöknek a belépést Svájcba.
 
A KKM kiemelte: az ilyen nyilatkozatok a megoldás megtalálását egyáltalán nem segítik, kizárólag felesleges politikai hangulatkeltésre alkalmasak.
 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiler
2015. szeptember 06. 22:12
A németek befoghatják, ezek az illegális bevándorlók Görögországban léptek ve az EU területére, ott kell őket regisztrálni, ott kell létrehozni a táborokat ahol kivárhatják a kérelmük elbírálását. Magyaországon nincs szükség ilyen Hot-Spotra
kisalex
2015. szeptember 06. 20:47
technikailag, szervezetileg és logisztikailag is rohadt elmaradott módszer a regisztráció, ahogy itt csinálják. más baj nagyjából nincs is...
Pál Pusztai
2015. szeptember 06. 19:46
Ezt az a magyar kormány külügye nyilatkozza akiket soha de soha nem érdekelt at EU-s jog. Csak akkor amikor pénzt akartak megvonni tőlünk az EU. Most meg a jogszabályok,az EU tehet mindenről. Ilyen pofátlan emberek is vannak a magyarok közt?
kukagyerek
2015. szeptember 06. 17:56
"Külügyminisztérium: Magyarország minden uniós jogszabályt betart" ............. Ez a beteges megfelelési kényszer, már nagyon visszataszító.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!