PM: Letelepedési kötvénnyel jöttek a befogadott keleti keresztények

2015. szeptember 25. 11:38

A PM szerint letelepedési kötvényeket vásárolva érkeztek hazánkba a Balog Zoltán által emlegetett keleti keresztények. Korábban a Mandiner is foglalkozott a témával, de mi nem hallottunk erről. Abban azonban mindenki egyetért, hogy azért nem találjuk őket, mert a megszerzett magyar állampolgársággal nyugatra mentek a befogadottak.

2015. szeptember 25. 11:38

A Párbeszéd Magyarországért információi szerint letelepedési kötvényt vásároltak azok a keleti keresztény családok, akikről az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető Balog Zoltán korábban azt állította, hogy 2013-2014-ben Magyarország titokban befogadta őket – mondta az MTI-nek pénteken a PM szakszóvivője. Barabás Richárd közölte, úgy tudják, hogy az érintett családok már nincsenek Magyarországon.

A politikus elmondta: a Nemzetgazdasági Minisztérium alá tartozó Államadósság Kezelő Központhoz fordulnak, hogy megtudják, kik vásároltak letelepedési kötvényeket. Emellett a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál rákérdeznek arra, hogy kik kaptak Irakból, Pakisztánból, Iránból, Egyiptomból vagy Jordániából letelepedési engedélyt. Ha a kért információk beérkeznek, akkor azok bizonyítékul szolgálhatnak, és „le fogjuk leplezni a kormány szemforgató és képmutató viselkedését” menekültügyben – jelentette ki Barabás Richárd.

Korábban mi is írtunk róla, hogy hol lehetnek a Balog által emlegetett keresztény családok. „Magyarország valóban adott ki titokban ilyeneket egyiptomi keresztényeknek is, habár ez önmagában még nem ezres vagy több ezres tétel. Hagyományos honosítás keretében az elmúlt öt évben 573-an szereztek magyar állampolgárságot, közöttük az a 216 kopt keresztény is, akiket olyannyira keres a magyar sajtó és helyi egyházfőjük is” – írtuk akkor.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mutimi
2015. szeptember 25. 18:29
1. A PM szerint. 2. Ha majd lesz adat, meglátják. 3. Addig is biztos ami biztos, tényként állítják? Mi van?
Morgen
2015. szeptember 25. 15:51
"Ha a kért információk beérkeznek, akkor azok bizonyítékul szolgálhatnak, és „le fogjuk leplezni a kormány szemforgató és képmutató viselkedését” menekültügyben – jelentette ki Barabás Richárd." Ha leesik a hó, akkor előveszem a sítalpakat. Feltéve, hogy ha már vettem olyanokat.
Viz Elek
2015. szeptember 25. 14:45
Nem a befogadással van baj, hanem -ha így igaz-azzal, hogy ők pénzért kapták azt amit sok mohamedán ingyen kapna,ha akarná. A kormány pedig ezt -szemforgató módon- emberbaráti szeretetnek igyekszik beállítani!
Vezetéknév Utónév
2015. szeptember 25. 14:27
A kormány pénzért árult keresztény felebaráti szeretete olyan mélyen alatta van minden moralitásnak, hogy hozzá képest a Mariana-árok is hegycsúcs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!