Továbbindultak a migránsok a körmendi gyűjtőpontról

2015. szeptember 11. 11:03

A Körmenden kialakított ideiglenes gyűjtőpontra néhány órája megérkezett migránsok 80-90 fős csoportja élelmet és vizet vett magához, majd gyalog indult tovább Ausztria felé. Az MTI tudósítója szerint jelenleg a migrációs gyűjtőponton már nincsenek migránsok.

2015. szeptember 11. 11:03

Megérkeztek az első illegális bevándorlók a körmendi ideiglenes gyűjtőpontra, de néhány óra múlva tovább is indultak Ausztria felé – közölte a város fideszes polgármestere azon a pénteki sajtótájékoztatón, amelyet a képviselő-testület rendkívüli ülése után tartott.

Bebes István elmondta: péntek kora hajnalban érkezett meg autóbuszokkal Körmendre az illegális migránsok első 80-90 fős csoportja, amelynek tagjai csak néhány órát pihentek, élelmet és vizet vettek magukhoz, majd gyalog indultak tovább Ausztria felé. A határátlépéshez feltehetően a pinkamindszenti vagy a térség más kisebb határátkelőhelyet használják, a rendőrség figyelemmel kíséri és segíti újukat – közölte.

A polgármester elmondta: a képviselő-testület ülésén részt vettek a rendőrség és a menekültügyi hivatal illetékesei is, akiktől a képviselők tájékoztatást kaptak, ezután pedig megnézhették a sátrakat és a kiszolgáló létesítményeket. Hangsúlyozta: az illegális migránsok láthatólag nem kívánnak huzamosabban Körmenden tartózkodni, ha arra lehetőségük van, akkor minél hamarabb igyekeznek továbbmenni Ausztria és a többi nyugati ország felé. Szólt arról is, a rendőrség ígéretet tett arra, hogy megerősíti azt a kerítést, amely a Nap utca házai és a migrációs gyűjtőpontnak helyet adó rendészeti szakközépiskola között húzódik, illetve jobban felügyeli a biztonságot a szintén az intézménnyel határos városi temető sírkertjében.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának információi szerint jelenleg a migrációs gyűjtőponton nincsenek migránsok, a bevándorlók egy nagyobb csoportja már el is érte a pinkamindszenti határátkelőhelyet, ahol a karitatív szervezetek ételt osztanak nekik. A rendészeti szakközépiskolához is folyamatosan érkeznek a karitatív szervezetek, köztük a Katolikus Karitász kisteherautói, amelyeken élelmiszert, takarókat, tisztálkodási szereket visznek a helyszínre.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2015. szeptember 11. 13:12
Erről beszélünk hónapok óta. Jó reggelt Fityesz-banda!
Anonymtalan
2015. szeptember 11. 12:02
Most már nagyjából tudjuk mi zajlott le Macedoniában és Szerbiában, amiről a média kussolt.
Sárközi Miskulancia
2015. szeptember 11. 11:42
Hajrá! "Mindig a sárga úton! La-la-la-la-la-la!"
Nomine
2015. szeptember 11. 11:33
holnap megyek osztrákiába fotózni az áldatlan állapotkról az egyész büdös internet tudomást fog szerezni csak a miheztartás végett... aztán majd megtudjátok milyen az amikor médiahecckampány megy ellenetek is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!