Továbbra is özönlenek a migránsok Magyarországra

2015. október 14. 09:23

Noha a szerb-magyar határon kialakított határzárnak köszönhetően Szerbia irányából már naponta csak néhány ember próbálkozik Magyarországra jutni, Horvátország felől viszont többször annyian érkeznek mindennap, mint ahányan Szerbia felől jöttek még a határzár előtt. Kedden például több mint 7000 migránst fogtak el a rendőrök tiltott határátlépés miatt. Ebből viszont alig érzékelünk valamit, mert ezúttal nem táboroznak Budapesten a menedékkérők.

2015. október 14. 09:23

Összesen 7081 embert fogtak el kedden tiltott határátlépés miatt – közölte szerda reggel honlapján a rendőrség. Részletek említése nélkül azt közölték: egy ember ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője elmondta: az illegális bevándorlók zöme Horvátország felől érkezett: Zákánynál 5305-en, Beremendnél 1765-en lépték át a magyar határt, míg Szerbia felől – a határzárnak köszönhetően – csupán nyolcan érkeztek. Jelezte: január elseje óta összesen 373 490 illegális bevándorló érkezett az országba schengeni külső határon; eddig összesen 703 ember ellen rendelt el nyomozást a rendőrség határzárral kapcsolatos bűncselekmény miatt, 22 esetben megrongálás, 681 esetben pedig tiltott átlépés miatt.

A műsorban Kiss Attila, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal általános főigazgató-helyettese elmondta: az év kezdetétől kedd éjfélig 176 388-an nyújtottak be Magyarországon menedékjogi kérelmet, kedden ebből nyolcat; közlése szerint a legtöbben szíriainak vallják magukat, őket követik az afgán állampolgárok. Mint mondta, 622-en tartózkodtak a befogadó intézményekben, a határzár tiltott átlépése miatt elrendelt kiutasítás miatt eddig 446 ember került idegenrendészeti őrizetbe, ez a szám kedden kettővel emelkedett.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2015. október 14. 14:01
Ennek az áradatnak nem lesz vége, 1) amíg pénzelik őket, 2) amíg hívják, irányítják és vezetik őket, 3) amíg támogatják őket (étel, ital, ruházat, jogsegély) 4) amíg soron kívül szállítják őket, 5) amíg büntetlenül bármin átgázolhatnak és letarolhatnak, 6) amíg sikerorientált képeket és videókat küldenek haza az útra készülőknek, 7) amíg a seggüket hosszába és keresztbe is kinyalják. Mi a megoldás? Amerikát kell utánozni! De pontosan. A) Félreérthetetlen negatív propaganda, miszerint: semmit nem engedünk, semmit nem adunk, mindenkit kiutasítunk. B) Áthatolhatatlan határvédelem. Hadiállapotnak megfelelő jogkör biztosítása a határrendészet részére. Félreérthetetlen figyelmeztetések sora, kényszerintézkedések és végül tűzparancs. C) Mindennemű polgári segítség törvényi tiltása és büntethetősége. D) Ezek ellenére előforduló határsértők elfogása, azonnali és végleges kitoloncolása. E) A határ 30km-es sávját végig műveleti területté kell nyilvánítani, hogy oda jogvédők és egyéb szarkeverők ne mehessenek be.
Learten
2015. október 14. 12:04
Változott a törvény? Ha nincs igazolványom elég benyögni hogy "menekült"? Sőt ezért szállás kaja orvos meg minden jár???
bajai
2015. október 14. 11:26
Feltehető, hogy ha lezárnánk a horvát határt, akkor az történne, ami a szerbnél. Nem szűnne meg az áradat, csak más lenne az útvonal. Ezúttal Szlovénia. Nem tudom, hogy milyen politikai megfontolások állnak a háttérben, unalmas. Határzárat a horvát határra, késlekedés nélkül, azonnal!
kukagyerek
2015. október 14. 11:17
"Továbbra is özönlenek a migránsok Magyarországra" .... Ez hazugság! Én inkább a vezírnek hiszek, aki megmondta már hónapokkal ezelőtt, hogy a magyar hátárok és a zemberek megvannak védve. (No meg a seggemi határok is!) Úgyhogy, nyugodtan szotyolázgassunk tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!