Bedőltek a nyitott kapuk

2015. november 25. 17:31

Európában egyre többen szeretnének olyan kormányfőt látni az egyes tagországok élén, mint amilyen Orbán Viktor.

2015. november 25. 17:31
Balázs Ádám Samu

„Európában egyre többen szeretnének olyan kormányfőt látni az egyes tagországok élén, mint amilyen Orbán Viktor. Legfeljebb sokan még nem merik hangosan kimondani azt, hogy »Elég!«.

A nyitott kapuk ideájára épülő nyugati bevándorlási politika csúfosan megbukott, ráadásul alaposan megosztotta az Európai Unió államait. Ezzel szemben a magyar bevándorláspolitika megerősítette a kelet-közép-európai országok együttműködését. Ma már egyre több állam veszi át a magyar bevándorlási politika elemeit. Számos ország foglal állást nyíltan például a minden szempontból elfogadhatatlan és értelmetlen kötelező betelepítési kvótával szemben, miként a szigorúbb határellenőrzést és jogi szabályokat is egyre többen szorgalmazzák.

Mi, magyarok szívesen osztoznánk más európaiakkal a kontinens megvédésében. A magyar kormány a kezdetektől az európai együttműködés fontosságát hangsúlyozta, és elutasította az unió szellemiségével ellentétes diktátumokat, például a kötelező betelepítési kvóta kapcsán. Más kérdés, hogy a magyar miniszterelnököt folyamatosan démonizálták (és sokan még ma is démonizálják), míg minket, magyarokat megbélyegeztek (és sokan még ma is megbélyegeznek) Nyugaton. Ma már ugyanakkor egyre többen szólnak a tisztelet és elismerés hangján, ha a magyar bevándorláspolitikáról, Orbán Viktor kormányfőről vagy épp a magyarokról esik szó.

Az idő előrehaladtával úgy tűnik, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek igaza volt akkor, amikor a szigorú határvédelem mellett érvelt. Azok a nemzetközi szereplők, akik eddig politikai okokból az Orbán-kormányt támadták, válaszúthoz érkeztek a bevándorlás kapcsán. Magyar példára határzárakat emelnek, határellenőrzést vezetnek be, plakátkampányt indítanak. Más kérdés, hogy sokan még mindig szómágiával élnek, és továbbra sem látják a fától az erdőt.”

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. november 26. 11:45
"..Kohl szerint Orbán „egy nagy európai, aki európai módra gondolkodik és cselekszik...”
vigyor
2015. november 26. 08:37
Khm...azé" a kontinens megvédést ne húzzuk mán magunkra....
Valodi
2015. november 26. 00:19
"Európában egyre többen szeretnének olyan kormányfőt látni az egyes tagországok élén, mint amilyen Orbán Viktor." - bizony, bizony! Közel 70 éves, töretlen eszmeiségű irányítási tapasztalattal! Alant két ma is aktív, magas beosztású Fidesz-fiúval beszélgetnek (Nógrádi György „40 év alatt a Föld körül” c. friss könyve 145-146. oldal). "Fiatal és más demokraták tanulságos története 1992-ből. - Ismeritek ti egyáltalán Orbán Viktort, és azt, hogy igazából mi a politikai célja? …Van őneki egy hosszú távra is egészen jól kidolgozott, finomra hangolt politikai elképzelése arról, hogy ez az egész parlamenti-demokratikus-európai marhaság viszonylag könnyen megkerülhető, csak megfelelő politikai háttér kell hozzá: nagy többséggel választásokat kell nyerni, aztán minden megy magától. - Hogyhogy megy magától? - Hát úgy, … hogy Viktor szerint mi a f...nak ide az a sok párt? Csak a műsort csinálják. Elég lenne egy is, aki meg ellene szavaz, annak már régen rossz. ...Csinálunk majd egy olyan kőfejtő izét - volt is már egy olyan, csak újra kéne nyitni az ilyen okoskodóknak. - Talán Recsk? - Az, az!” Na ugye, hogy nincs új a Nap alatt!
tamas970
2015. november 25. 23:49
"Európában egyre többen szeretnének olyan kormányfőt látni az egyes tagországok élén, mint amilyen Orbán Viktor." - És ezekszerint egyre kevesebben akarnak nyugdíjat, keveslik az egy főre eső stadionok és sokallják az egy főre eső terroristák számát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!