Lengyel lap: Nyugaton több a menekültellenes támadás, de Magyarország lett a bűnbak

2015. november 02. 15:25

A nyugati sajtó a Skandináviában egyre gyakoribb migránsellenes támadások ellenére a kelet-közép-európai államokat, kiváltképp Magyarországot állítja be rasszistának, holott a statisztikák és a kutatások is ellentmondanak ennek - írta hétfőn a Wprost, lengyel jobbközép hetilapban Jaroslaw Gizinski.

2015. november 02. 15:25

A nyugati sajtó a Skandináviában egyre gyakoribb migránsellenes támadások ellenére a kelet-közép-európai államokat, kiváltképp Magyarországot állítja be rasszistának, holott mind a bűnügyi statisztikák, mind a szociológiai kutatok ellentmondanak ennek - írta hétfőn a Wprost, lengyel jobbközép hetilapban Jaroslaw Gizinski.

A lap Magyarországgal rendszeresen foglalkozó szerkesztője kiemeli: Magyarország, amely a nyugati sajtóban „a paternalista Brüsszellel vitázó országként” már hagyományosan a bűnbak szerepét tölti be, a migrációs válság kérdésében is az marad.

A nyugati lapok az EU keleti országait a  menekültkvóta elutasítása miatt bírálják, Werner Faymann osztrák kancellár, a magyar határzárral kapcsolatban, egyenesen odáig ment, hogy Magyarországnak „fasiszta hajlamokat tulajdonít” – emlékeztet Gizenski. Kiemeli, hogy nyugatnak kapóra jött László Petra gáncsolása, mert „ideálisan felhasználható volt” ahhoz, hogy a térségünket rasszistának állítsák be, miközben „a migránsokat befogadó Nyugat-Európa mintha a tolerancia világa lenne”.

Gizinski – többek között a World Values Survey nemzetközi összehasonlító kutatás adataival érvelve – egyértelmű visszaélésnek minősíti azt, hogy Nyugaton a közép-európai térség társadalmainak intoleranciájáról és idegenellenességéről beszélnek. Rámutat, hogy bár Magyarországon az idén több mint 300 ezer migráns vonult át, egyetlen olyan támadás sem érte őket, mint amilyenek most Németországban vagy Svédországban történnek.

A Wprost szerkesztője a nyugaton hangoztatott vádak egyik forrásaként egyes kelet-közép-európai szakértőket és politikusokat jelöl meg, köztük a magyar szocialistákat, akik „arra számítanak, hogy a belpolitikai vita nemzetközi színtérre helyeződik át, és így nyomást gyakorolhatnak az általuk bírált magyar kormányra”.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bookmark
2015. november 02. 23:54
Örömmel láttam Nógrádit az M1- ma esti műsorában.
antioxi
2015. november 02. 20:04
Köszi, Gizinski, köszi Lengyelország! ps: A szocdem-kommunista-liberalfasiszták és médiumaik már több mint száz éve szemékednek Mo-val. Tudjuk, ismerjük, birjuk. Erősit bennünket, hogy az igazság Magyarország oldalán van.
hátakkor
2015. november 02. 17:51
A magyari türelmes , toleráns népség. Nem tart a 400. tábor felgyújtásnál, pedig nagy sikere lenne a világmédiában.
Morgen
2015. november 02. 17:08
A nyugati államokban többszörös szorzót lehet használni az átlag magyar polgár életszínvonalához viszonyítva. Érzik, hogy ennek örökre vége, ha el kell tartaniuk a migránsokat. Mi csak a nyugalmunkat veszíthetjük, a jólétünk már régen odaveszett, még a migrócok sem akarnak itt maradni, legnagyobb bánatunkra. Ha Nyugaton maradnak a migránsok, van esélyünk utolérni az ottani polgárok életszínvonalát! (Így oldódnak meg kilátástalannak tűnő sorskérdések, hála S. Gyuri bácsi "bölcsességének").
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!