A horvát határ lezárása óta senki nem kapott menekültstátuszt Magyarországon

2015. december 02. 08:00

Mióta október 17-én a horvát határt is kerítéssel zárta le Magyarország, senkit sem részesített nemzetközi védelemben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal – írja a Magyar Hírlap. A menedékjogi kérelmek egy részét visszautasították, de jóval több esetben le sem folytatták az eljárást, mivel az érintettek visszavonták kérelmüket vagy egyszerűen csak eltűntek.

2015. december 02. 08:00

A horvát-magyar zöldhatár lezárása, október 17. óta 486 menedékjog iránti kérelmet regisztrált a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH), ezek közül egyelőre egy esetben sem adtak nemzetközi védelmet – írja a Magyar Hírlap.

Az újság szerdai számában megjelent cikk szerint 143 esetben a külföldi eltűnése vagy kérelmének visszavonása miatt megszüntető, 41 esetben elutasító döntés született, több ügyben folyamatban van az eljárás. 

A hivatal közölte: a határzár óta 208 esetben idegenrendészeti kiutasítás elrendelésére, 217-ben pedig bíróság által elrendelt kiutasítás végrehajtásának elrendelésére került sor – írja a lap.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2015. december 02. 16:47
Taktikailag nem igazán jó lépés...Néhány, bizonyítottan a háború elől menekülő, kisgyermekes családnak védelmet kellene nyújtani. A túl sok visszautasítást már a brit bulvársajtó is felkapta. Vigyázni kell az ország "arcára", hogy ne mondhassák azt, hogy szívtelenek vagyunk.
matykox
2015. december 02. 08:58
Kell a francnak ez a rühes banda!! Csak így tovább!!
MZ/X
2015. december 02. 08:29
Ideje lenne liberálisainknak bocsánatot kérnie...szerte Európában...: A kerítés megoldás és működik...
hátakkor
2015. december 02. 08:22
Elég logikus. Menekült esetünkben max. légi úton tud érkezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!