Bakondi nem állítaná vissza a sorkatonaságot

2016. január 11. 06:33

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója nem látja szükségesnek a sorozáson alapuló sorkatonai szolgálat visszaállítását. Bakondi György azonban a magyar honvédség tartalékos létszámát megfelelő szinten tartaná

2016. január 11. 06:33

A magyar kormány nem látja szükségesnek a sorozáson alapuló sorkatonai szolgálat visszaállítását, azt viszont igen, hogy a magyar honvédség tartalékos létszáma megfelelő szinten legyen – reagált Bakondi György a svéd külügyminiszter kijelentésére vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hozzátette: a honvédség alkalmazásának jogi szabályozásáról kedden kezdődik ötpárti egyeztetés, egy új minősített időszak alaptörvénybe emelése érdekében.

 
Bakondi György a kölni események kapcsán kifejtette: a világ összes titkosszolgálatához hasonlóan a magyar hatóságok is rendelkeznek mindazon technikai eszközökkel, amelyek a Kölnben történtekhez hasonló szervezői munkák felderítését elősegíthetik. Emellett szoros együttműködés van a partnerszolgálatokkal is, ugyanakkor elengedhetetlen a külső határőrizet, hiszen a biztonsági kontroll nélküli bejutás önmagában is potenciális veszélyt jelent a köz- és nemzetbiztonságra – hangsúlyozta. Mint mondta, a magyar kormány a V4-ek fórumain is mindent megtesz, hogy a külső határőrizet szerepe még jobban felértékelődjön, és minden további lépés ettől váljon függővé.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2016. január 11. 12:54
Én sem állítanám vissza. Nosztalgiából sem, a szadesz talán egyetlen olyan javaslata volt, amelyikkel tökéletesen egyet tudtam érteni. Ja, meg a patika liberalizáció, jó, hogy nem csak gyógyszertárban tudok vény nélkül kapható szereket vásárolni.
Secnir
2016. január 11. 12:28
továbbmegyek: elvileg van a hadügyekért felelős miniszter is, miért nem ő nyilatkozott ezügyben?
Secnir
2016. január 11. 12:23
" A magyar kormány nem látja szükségesnek a sorozáson alapuló sorkatonai szolgálat visszaállítását, azt viszont igen, hogy a magyar honvédség tartalékos létszáma megfelelő szinten legyen – reagált Bakondi György a svéd külügyminiszter kijelentésére " segítsen valaki megértenem: egy főtanácsadó miért nyilatkozik a magyar kormány nevében?
blackened
2016. január 11. 10:40
Egy nemzet erős hadsereg nélkül nem sokat ér. Legalább három hónapos kiképzés mindenkinek kellene,ma meg már azt se tudják,hogy ki alkalmas katonának mert az összeírásokat is eltörölték.Én voltam 1,5 évig sorkatona,semmi bajom nem lett,életem egyik legszebb időszaka volt. Egy okos nemzet békében készül a háborúra,ma béke van de nem lesz ez mindig így,a lakosságot mindenképpen ki ki kellene képezni harcászatból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!