Fidesz: Vizsgálják ki az MSZP tisztességtelen aláírásgyűjtését!

2016. április 15. 15:59

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósággal vizsgáltatná ki Halász János az MSZP vasárnapi boltzárral kapcsolatos aláírásgyűjtését. A Fidesz szóvivője szerint az MSZP aláírásgyűjtése tisztességtelen és nem legitim, mivel a parlament már eltörölte a vasárnapi zárvatartást.

2016. április 15. 15:59

A Fidesz-frakció arra kéri az adatvédelmi hatóságot, hogy mielőbb vizsgálja ki az MSZP vasárnapi boltzárral összefüggő aláírásgyűjtését – közölte Halász János, a frakció szóvivője péntek délután.

Pénteki sajtótájékoztatóján Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője azt mondta: meg kell védeni a vasárnapi nyitvatartást, a szocialisták tisztességes és jogos népszavazási kezdeményezésekhez gyűjtenek aláírásokat. Arra a kérdésre, hogy folytatják-e az aláírásgyűjtést, miután az államfő aláírta a vasárnapi boltzárat eltörlő jogszabályt, közölte: számos vezető kormánypárti politikus egyértelművé tette, nem kívánnak lemondani arról a célról, hogy a hét utolsó napján az üzletek zárva tartsanak, ezért meg kell védeni a vásárlás szabadságát.

A Fidesz erre reagálva azt írta: a vasárnapi boltzár eltörlésére már semmilyen aláírásra nincs szükség, hiszen azt a parlament eltörölte. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is felhívta erre a figyelmet. Az MSZP aláírásgyűjtése „nem legitim, ezért nem tisztességes” – jegyezte meg a Fidesz, amely szerint az MSZP „megtéveszti az embereket és törvénytelen politikai adatgyűjtést folytat”.

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. április 16. 11:59
"Fidesz: Vizsgálják ki az MSZP tisztességtelen aláírásgyűjtését!" Inkább kétségbeesett kapkodásnak tartom. Azt szerette volna a kommunista MSZP, hogy egy népszavazásal ugyan úgy a totális vereség utjára taszítja a kommunista Fideszt ahogy azt a Fidesz tette a vizitdíjas szavazásal. A felcsúti cigány időben észre vette a csapdát és elkerülte. Ostobaság folytatni az aláírás gyűjtést és még nagyobb ostobaság lenne költséges szavazást kikényszeríteni amikor már nincs min vitatkozni. Erre mondják, hogy Orbán "dodged the bullet".
Tintamin
2016. április 16. 11:36
Szerintem a kopaszaitokat kellene rájuk küldenetek....
Viz Elek
2016. április 16. 08:51
Majd egy nevesincs szervezet biztatására /vagy rá hivatkozva/ valamelyik fityiszes képviselő benyújt egy törvényjavaslatot, -azemberek érdekére hívatkozva- hogy (pl.) csak a nemzeti boltok lehessenek nyitva vasárnap / trafik s majdan a kocsma, hiszen részegen és cigivel/ a családdal is lehet foglalkozni, ég templomba is lehet menni. A parlament meg elfogadja, és egy hétvégen életbe is lép. /Bőven el tudom képzelni,hogy korlátozzák a vasárnap is árusitható áruk körét, úgy hogy az az őket támogató üzleti köröknek megfeleljen. Na ezért kell a népszavazás!
Mich
2016. április 15. 22:33
Törvénytelen politikai adatgyűjtés. Libsibolsik, ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!