Vas megyei rendőr-főkapitány: Nem történt botrány Körmenden

2016. május 05. 16:44

Hangulatkeltésre alkalmas az atv.hu cikke, mely szerint rátörték a kézilabdázó lányokra az ablakot a körmendi migránsok – jelentette ki a Vas megyei rendőr-főkapitány. Dr. Tiborcz János elmondta: a leírt állítások megalapozatlanok, hiszen senki sem látta, hogyan tört be az ablak, egy migráns sem mászott be a sportcsarnokba, így onnan senkit sem kellett kimenekíteni.

2016. május 05. 16:44

A Vas megyei rendőr-főkapitány, Dr. Tiborcz János szerint az atv.hu cikke – mely szerint a körmendi táborban lakó migránsok rátörték a kézilabdázó lányokra a sportcsarnok ablakát – hangulatkeltésre alkalmas, a benne megfogalmazott állítások pedig megalapozatlanok.

Az atv.hu cikkében ez áll: „Három nap sem telt el, és máris botrányt okoztak a migránsok a körmendi menekülttáborban. A kézilabdás lányokat megbámuló bevándorlók betörték a befogadó állomással szomszédos sportcsarnok ablakát. A gyerekek szülei félnek, az edzések elmaradnak.”

Az írás hatására Dr. Tiborcz János rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze a csütörtökön. A rendőrségi nyomozás során kiderült, senki sem látta, hogyan tört be az ablak, melyen már eleve repedések voltak, így nem egyértelmű, hogy szándékos rongálás történt. A csarnokba nem mászott be egyetlen menekült sem, és a létesítményből sem kellett senkit kimenekíteni. A rendőrség vizsgálata alapján – a cikk állításával ellentétben – nem történt botrány.

A nyomozás során több szülőt is kihallgattak, de Tiborcz nem tud arról, hogy az incidens miatt bármilyen sportfoglalkozás elmaradna.

A rendőr-főkapitány kiemelte: járőrt állítanak a kerítés mellé, hogy növeljék az emberek biztonságérzetét. Ezen kívül kamerát szerelnek a sportcsarnok menekülttáborral szomszédos falára.

 

(Kép: Vas megyei Rendőr-főkapitányság)

Összesen 344 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szabadságot Budaházynak!
2016. május 06. 14:07
blondiner "de tény, hogy EU tagság nélkül ma az ötven éves Skodákat, Wartburgokat és Ladákat próbálnánk meg üzemben tartani - valami hasonló életünk lenne, mint a kubaiaknak" Bogár László > A Gengszterváltás óta annyira lecsükkent az életszínvonal, hogy most kb 1978-as színvonalon élünk! Hurrá!
Szabadságot Budaházynak!
2016. május 06. 14:05
blondiner "de tény, hogy EU tagság nélkül ma az ötven éves Skodákat, Wartburgokat és Ladákat próbálnánk meg üzemben tartani - valami hasonló életünk lenne, mint a kubaiaknak" Ugye 2004-óta vagyunk a szaros eu-ban? Mintha 90 és 2004 közt is láttam volna nyugati autókat! Sőtt, 2000-re szinte már csak azokat!
Szabadságot Budaházynak!
2016. május 06. 14:04
blondiner "de tény, hogy EU tagság nélkül ma az ötven éves Skodákat, Wartburgokat és Ladákat próbálnánk meg üzemben tartani - valami hasonló életünk lenne, mint a kubaiaknak" Szerintem kérdezzük meg az eu tagságról Svájcot és Norvégiát, tényleg Warnyúval járnak-e! De tudod, van kb 280 ország, abból 28? tagja az eu-nak! Szar lehet Japánban, Ausztráliában élni eu nélkül!
polnemkor
2016. május 06. 10:06
Lemondott már, miután kiderült hogy politikai céllal ordasan hazudott?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!