Új gyülekezési törvényt készít elő a kormány

2016. július 12. 16:00

Az igazságügyi miniszter közölte: tudomásul veszik az Ab azon döntését, amely szabályozatlannak ítélte a gyülekezési jog és más alapjogok összeütközésének kezelését, egyben bejelentette azt is, hogy a kormány új gyülekezési törvényt készít, hogy a mulasztásos alkotmánysértést korrigálják.

2016. július 12. 16:00

A kormány új gyülekezési törvényt készít elő, hogy korrigálja az Alkotmánybíróság (Ab) által kedden megállapított mulasztásos alkotmánysértést. Trócsányi László igazságügyi miniszter kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, tudomásul veszik az Ab azon döntését, amely szabályozatlannak ítélte a gyülekezési jog és más alapjogok összeütközésének kezelését.

A tárcavezető kiemelte, javaslataik kidolgozásakor figyelembe veszik a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága joggyakorlatát, továbbá meghallgatják a tudomány képviselőit, a jogalkalmazók álláspontját, valamint ötpárti egyeztetést is kezdeményeznek a parlamenti frakciókkal.

Pintér Sándor belügyminiszter tárcája és a rendőrség nevében is üdvözölte az Ad döntését, majd hangsúlyozta, nemzetközi tapasztalatokat is figyelembe véve úgy kívánják feloldani az alapjogok ütközését, hogy a demonstrálók is elégedettek legyenek és a rendőrség is fent tudja tartani a közrendet.

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Labancok
2016. július 13. 10:04
Bozontos 2016. július 13. 01:36 Már csak anyázni tudtok, fideszfelszopók? Annyirá védhetetlen már a cigányotok lopáscunamija hogy kezditek elveszteni a fejeteket? Takarodj vajnához, talán ad pár forintot az online pénztárgépmentes, bemondásos kaszino milliárdjaiból!
Labancok
2016. július 13. 01:11
A kormány új gyülekezési törvényt készít Ebben az szerepel majd hogy csak a fizeSS-es BIRKAMENETEKET engedélyezhetik majd. És azokat a gyűléseket ahol 80 éves nénikék kezet csőkolnak orbánnak.
Cezar
2016. július 12. 20:34
Már itt volt az ideje! Ennyit várni?! A gyülekezőknek lőttek...
pitypang1125
2016. július 12. 18:40
Nagyon helyes! A libsi tetveknek legalább elveszik a kedvét attól hogy mindenféle valótlan ürüggyel megkeserítsék a tisztességes emberek mindennapjait! Ha valami bajuk van menjenek a Kossuth térre tüntizgetni, az értelmesebb embereket pedig hagyják a munkájukat végezni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!