Aggódik a röszkei megafonos Ahmed H. elítélése miatt az USA

2016. december 07. 11:06

Az amerikai külügyminisztérium közleményben sürgeti a magyar kormányt, hogy független civil társadalmi csoportok bevonásával átlátható vizsgálatot folytasson a Röszkénél történtek ügyében és vizsgálja meg még egyszer Ahmed H. és a hozzá hasonlóan elítéltek ügyét.

2016. december 07. 11:06

Az amerikai külügyminisztérium rövid közleményt adott ki a terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt Magyarországon tíz év fegyházbüntetése ítélt szír férfi ügyében. A közleményben, amelyet Mark Toner helyettes külügyi szóvivő írt alá, aggodalmukat fejezik ki Ahmed H. elítélése miatt. A Szegedi Törvényszék múlt szerdán, első fokon a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek a szír férfit.

Az amerikai külügyi közlemény megjegyzi, hogy Ahmed H. részt vett 2015 szeptemberében a magyar-szerb határnál lévő Röszke közelében a rendőrség és a menedéket kérők összecsapásában, amit szélesebb értelemben véve terrorizmusnak minősítettek. Sürgetik a magyar kormányt, hogy „független civil társadalmi csoportok bevonásával átlátható vizsgálatot folytasson” a Röszkénél történtek ügyében és vizsgálja meg még egyszer Ahmed H. és a hozzá hasonlóan elítéltek ügyét. „Továbbra is szoros figyelemmel kísérjük majd” az ügyet – olvasható a közleményben, amelyben teljes névvel szerepel a szír férfi. (MTI)

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Text adósság
2016. december 09. 16:11
Hogy hívják azt a villamosszéket amibe gyereket végeznek ki? Villamoskisülés.
Text adósság
2016. december 09. 16:04
"Aggódik a röszkei megafonos Ahmed H. elítélése miatt az USA" Mi is aggódtunk a Rosenberg házaspár elítélése miatt, de aggodalomra nem volt semmi ok mert a házaspár két pici gyermekére valótekintettel meg kegyelmezett az ember barát USA bíróság és a kötél általi halált, villamosszékre enyhítette.
kohazi
2016. december 08. 08:41
Lehet hogy CIA ügynök vagy a Gyuri embere.
néhai Ch.Pilot
2016. december 08. 01:13
Szerintem a 9/11-es merénylet ügyében is szükséges volna egy független civil vizsgálóbizottság felállítása. Hátha nem is terrorcselekmény történt, és az USA azóta bevezetett terrorellenes intézkedései megalapozatlanok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!