Kovács Zoltán: Megalapozatlan a kritika menekültügyben

2017. március 10. 09:39

Megalapozatlanul támadják a magyar kormányt a menekültügyhöz való hozzáállása miatt – nyilatkozta Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kossuth Rádiónak. Szerinte a magyar döntések összhangban vannak az Európai Unió jelenlegi szabályozásával és ez bizonyításra is fog kerülni.

2017. március 10. 09:39

Kovács Zoltán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken úgy fogalmazott, hogy a migrációval kapcsolatban az elmúlt években már sokszor látott „koreográfia” ismétlődik most meg: külföldről pénzelt „úgymond jogvédő szervezetek” megalapozatlanul kritizálják a magyar kormányt, amire „megfelelőképpen reagálnak” a brüsszeli bürokrácia, valamint az ottani baloldali és liberális pártok soraiból.

A kormányszóvivő azt mondta, be fogják bizonyítani, hogy a törvény teljes mértékben összhangban van az Európai Unió (EU) jelenlegi szabályozásával. Kovács Zoltán szerint az élet „az elmúlt években megmutatta”, hogy a migránsok „üzemszerűen élnek vissza” a politikai menedékjog iránti kérelemmel, amelyet arra használnak fel, hogy eltűnjenek a schengeni határokon belül. Kiemelte: minden eszközzel biztosítani kell, hogy az illegális bevándorlók ne léphessenek az EU területére.

A kormányszóvivő Paks II.-ről is beszélt, leszögezve: a beruházás az olcsó elektromos áram kulcsa a következő ötven-hatvan évre.

(MTI)

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2017. március 10. 19:37
A gyáva EU-s politikusoknak akaratlanul is tükröt tart a magyar kormány , hogy nekik mit kellene tenniük , a ezért beismerés helyett inkább előre menekülnek , támadnak , kritizálnak . A jog és az ésszerűség ellen azonban nem tudnak mit tenni , s ezért csak a fogukat csikorgatják .
luga
2017. március 10. 11:31
Magyarázza már el valaki nekem, miért mi tartsunk el jó erőben lévő, munkaképes fiatal embereket? Nagyrészt írástudatlanok, (a latin betűket, és a nyelvet egész biztosan nem ismerik) más kultúra, más mentalitás. Soha nem fognak beilleszkedni, nem is akarnak. Miért hívják ide őket mások? Megkérdezték előtte a tagállamokat?
vigyor
2017. március 10. 10:39
Persze, hogy megalapozatlan. Gyakorlatilag foglalkozni sem kéne velük, a törvény jó. És ebben pont nem az álemberjogi védők, bizonyíték nélküli kritikája a mérvadó.
noMores
2017. március 10. 10:35
Ha valaki bármilyen témában kritikus ezzel a szájbakúrt kormánnyal, azok úgy sértődnek be, mint a kis pisis óvodások, provokáció-szabotázs-sorosozás következik. Dedó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!