Tölgyessy: Az orbánizmust az ország és a miniszterelnök csinálta!

2017. március 14. 10:35

Ha az ország ebben a 27 évben nem tudta megoldani a problémáit, akkor valami mást kell adni – mondta Tölgyessy Péter alkotmányjogász Orbán Viktor politikájáról hétfőn a Hír TV Egyenesen című műsorában.

2017. március 14. 10:35

Az államfőválasztást követően Tölgyessy Péter alkotmányjogász kifejtette véleményét többek között a köztársasági elnöki tisztségről, valamint beszélt az Orbán kormány politikájáról, annak irányáról is: „Az orbánizmust az ország és a miniszterelnök csinálta” – jelentette ki a Hír TV Egyenesen című műsorában hétfőn.

„Ebben a rendszerben már jóval kevésbé van hatalommegosztás, van egy vezető, a miniszterelnök, aki mindennek kezdete és végső döntéshozója, és bizonyos értelemben a szimbolikus vezető is ő akar lenni” – magyarázta az alkotmányjogász a parlamentáris rendszerről.

Tölgyessy véleménye szerint hazánkban nem vált be Orbán rendszere: „Magyarország egy sikertelen ország, Magyarországon azok a vágyak, amelyek 1989-ben reménytelinek tűntek, azok jobbára nem valósultak meg, egy nagyon csalódott, nagyon frusztrált, gyűlölettel teli ország Magyarország”. Szerinte Orbán Viktor az alkotmányos berendezkedést rengeteg ponton átírta, de nem a lényeges pontokon. „Mégis, a pluralizmus, a sokszínűség megtartásával egy olyan rendszert csinált, amelyben jó eséllyel nem leváltható a hatalma” – ismertette a műsorban.
 

Összesen 372 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. március 17. 12:07
Ha akár jobbikos, akár baloldalinak mondott nyilatkozót hallgatunk, akkor Orbán minimum luciferi jelzőket kap. Ezekhez képest Tölgyessi egy objektívebb képet fest Orbánról és az általa kialakított rendszerről. Sőt! Magyarázatát adja ennek a rendszernek a sikerességének: Orbán úgy konszolidálta a csődbe vitt országot, hogy közben nem az emberektől szerezte hozzá a pént, hanem a véghetetlen étvágyú mutikat és bankokat sarcolta meg. Sajnos az EU-s vízfej továbbra is ad harcolni valót, az pedig világos mindenki számára, hogy egy esetleges balliberális uralom újra odadobná az országot ebek harmincadjára.
hátakkor
2017. március 16. 17:54
"Ha az ország ebben a 27 évben nem tudta megoldani a problémáit, akkor valami mást kell adni – mondta Tölgyessy Péter " Semelyik ország nem tudja megoldani a problémáit 27 évben, mindig vannak újabb problémák.
hátakkor
2017. március 15. 17:50
Sikeres ország sikeres kormányát nem kívánják a választók leváltani füttyögőkre, hazaárulókra. Ezt mondja Tölgyessy.
catalina9
2017. március 15. 15:54
„Mégis, a pluralizmus, a sokszínűség megtartásával egy olyan rendszert csinált, amelyben jó eséllyel nem leváltható a hatalma” hát igen, ehhez szavazatok kellenek és semmi más...de éppen az nincs a látványlibsiknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!