Pizzázókban keresik az illegális bevándorlókat

2017. április 03. 13:37

Dániában arra kérik a polgárokat, hogy jelentsék, ha valami szokatlant észlelnek kedvenc pizzázójukban.

2017. április 03. 13:37

Az integrációért felelős dán miniszter a napokban arra biztatta Dánia polgárait, hogy segítsenek az illegális bevándolók kiszűrésében. Inger Støjberg szerint hiába a hatóságok igyekezete, nem tudják minden pizzéria hátsó helyiségét ellenőrizni, hogy dolgoznak-e ott bevándorlók.

A miniszter ezért a dán TV2-ben arra kérte honfitársait, hogy értesítsék a rendőséget, ha valami furcsát észlelnek kedvenc helyeiket, például „ha az alkalmazottak egy szót sem beszélnek dánul”.

Elfogadhatatlan, hogy tömegek éljene illegálisan az országban – szögezte le Inger Støjberg, aki szerint nagyon jó ötlet, hogy az hatóságok az állampolgárok segíségével lépjenek fel az illegális migráció ellen.

A közösségi oldalakon reakcióként gyorsan terjed az  #anmeldenpizzabager, azaz jelentsd a pizzériát hashtag. A felhasználók azonban nem a bevándolókról, hanem kedvenc pizzáikról adnak híreket.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. április 05. 09:11
Én inkább a disznótorok környékén keresgélném a helyükben....
Strassnoff Ignác
2017. április 04. 00:28
Ezek szerint Dániában is arabok üzemeltetik a pizzériák zömét, akárcsak Ausztriában. Ráadásul ezek a népek nem úgy viselkednek a honfitársaikkal, mint a magyarok. Segítik egymást. Plusz nem csak az azonos országból érkezőket, hanem általában minden arabot. Felveszik futárnak, konyhai segítőnek, akárminek, ha van üres munkahely náluk. Mondjuk azt nem tudom, hogy Dániában ez hogyan működik, de Ausztriában a vendéglátásban dolgozáshoz szükség van osztrák lakcímre is. Ezt nem tudom hányan próbálják megszerezni illegális bevándorlóként. Nem hiszem, hogy túl sokan. A munkaadóknál meg általában azért van a segítőkészségnek is határa. Lehet, hogy szívesen segítik a fajtájukat, de azért ésszerű kereteken belül. Ha egy pizzéria mocskos, szabálytalanságok sorát követik el, megy az ütős pénzbírság. Ha illegális munkavállalót találnak, bezárják a helyet, egy időre. Utóbbitól félnek nagyon a tulajok, a bírságot lazábban kezelik. A magam részéről nem igazán hiszem, hogy egy arab, aki annyira megvetette a lábát Dániában, hogy pizzériája van, az kockára tegye ezt azzal, hogy illegális bevándorlót foglalkoztat..
Cassi
2017. április 03. 18:45
Már megtettem a feljelentést, tegnap beültem egy Il Trenóba és senki sem beszélt dánul, nagyon gyanús!
kizökkentidő
2017. április 03. 16:16
Valami bűzlik Dániában: https://www.youtube.com/watch?v=qUnOXjtqXco
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!