A 3-as metró állomásán „szaunázott” a Párbeszéd

2017. június 28. 14:58

Papucsban és törölközőben, részben félmeztelenül igyekeztek felhívni a Párbeszéd tagjai a figyelmet arra, hogy mennyire elviselhetetlenül meleg van a 3-as metróban.

2017. június 28. 14:58

A Párbeszéd ügyvivője arra szólította fel Tarlós István főpolgármestert, hogy vagy tegye biztonságossá és viszonylag kényelmessé a budapesti tömegközlekedést, vagy mondjon le a posztjáról. V. Naszályi Márta a Deák téri metrómegállónál tartott szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, a 3-as metróban utazók úgy érezhetik magukat, mintha egy szaunában lennének.

A politikus szerint a főpolgármester „könnyen beszél” a légkondicionált autójában arról, hogy „luxus lenne” klímásítani a metrószerelvényeket, miközben életveszélyes helyzeteket is előidézhet, ha a harminc fokos vagy még nagyobb melegben idősek, gyerekek szorulnak be a járművekbe. Télen nem sikerült eltakarítani a havat, tavasszal nem sikerült megoldani a vízelvezetést, most pedig nem sikerült a szerelvényeket szinkronizálni az alagúttal; így a fékezéskor keletkező energia nem áramként táplálódik vissza a rendszerbe, hanem hőt termel, és tovább melegíti az amúgy is forró levegőt – mondta.

A sajtótájékoztató alatt a politikus mögött felsorakozott a párt hat, félmeztelenre vetkőzött tagja, akik, azt imitálva, mintha szaunázni készülnének, törölközőket tekertek maguk köré, és „Tarlós szauna”, illetve a „Metró nem egyenlő szauna” feliratokat tartottak maguk elé.

(MTI)

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2017. június 29. 12:59
Ezekre a párbeszédes úgynevezett politikusokra rossz ránézni is.
hátakkor
2017. június 29. 09:11
Orbán kormány nem akadályozta meg a klíma változást, ma már fázni fognak az elvtársak.
Mutimi
2017. június 28. 21:36
Ha a hűtő működik a konyhában, a konyhát fűti. Ha a viszonylag zárt - tudom hogy van szellőző, de mégsem utcaszerűen nyitott hely - térben megy a klíma a metrókocsiban, fűti az alagutat és az állomásokat. Csak azért mondom, mert szeretnek az állomáson szaunázni.
lightning protection
2017. június 28. 19:48
A HÉV jóval melegebb, és jóval öregebb, mint a metró. De azzal kevésbé lehet Tarlóst lejáratni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!