Tuzson: Brüsszel jó irányban halad, hogy szétverje az Európai Uniót

2017. július 07. 20:46

Tuzson Bence szerint a menekültügyi eljárások lefolytatásának Uniós szintű egységesítése veszélyeket rejt magában. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár úgy látja Brüsszel így akarja megvalósítani Soros György tervét.

2017. július 07. 20:46

Brüsszel jó irányban halad, hogy szétverje az Európai Uniót, a migrációt támogató európai politika ugyanis EU-ellenes hangulatot szíthat egyes tagországokban – mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Tuzson Bence szerint ugyanakkor sokáig nem lehet képviselni az európai emberek akaratával és érdekével ellentétes álláspontot, ezért a magyar kormány arra számít, hogy lépésről lépésre megváltozik az európai politika és a tagállamok álláspontja, mint ahogy megváltozott Olaszországé is.

Az államtitkár úgy fogalmazott: Brüsszel jelenleg – kimondatlanul ugyan –, de Soros György tervét valósítja meg. Ennek része a tervezett európai menekültügyi hatóság, amely elvenné a nemzetállamoktól azt a jogot, hogy lefolytassák a menekültügyi eljárásokat, és központilag meghatározott keret szerint osztaná szét a migránsokat. Ez az Európai Unióba évente egymillió migránst befogadni akaró Soros György terve – hangoztatta.

Hozzátette: a migránsok befogadását a tervek szerint egyrészt hitelből finanszíroznák, amelynek kamataival jól járna hitelező, másrészt átcsoportosítanák a mezőgazdaság támogatására szánt pénzeket, ami Magyarországot kifejezetten hátrányosan érintené. Tuzson Bence szólt arról is, hogy Soros György komoly hálózatot működtet azért, hogy megváltoztassa Európát. A nemzetekre épülő Európa helyett Brüsszelből működtetett Európát szeretne, amelyben nemzetállamok helyett valamiféle egységes „európai massza” jönne létre. Ezzel szemben „mi nemzetekre épülő, erős szövetségben működő, erős Európát szeretnénk” – fogalmazott.

(MTI)

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2017. július 09. 08:35
Sajnos van egy rossz hírem, az erősek fogják meghatározni, milyen legyen Európa. Mi még V4-en vagy V6-on sem. A másik opció, hogy maradjanak magukra és egy keleti EU is legyen külön, de ennek is kicsi a valószínűsége. Ergo: bomoljon fel, ha túl akarjuk élni.
balbako_
2017. július 08. 08:24
Egész Európát vernék szét és ez súlyosabb, mint egy gittegyletté silányult liberális terrorközpont szétverése.
noMores
2017. július 08. 03:10
Nézzük már meg ezt a seggostoba, dilettáns faszt. Ez egy államtitkár a 300-ból. Miért, bazmeg, miért ver a fidesz minket ilyen senkiházi suttyó gyökerekkel? Tényleg csak ezek a taplóparaszt seggnyaló tapírok maradtak?:((
Bástyaelvtárs
2017. július 08. 01:52
Úgy beszél tuzson meg az egész kormány mintha Brüsszel egy tőlünk független fölöttünk álló gonosz hatalom lenne aki a vesztünk re tör. Azt akarjak elfeledtetni hogy Brüsszel maga a közösség ami mi is vagyunk . Része vagyunk a közösen meghozott döntéseknek . Csak a demokrácia szabályai szerint a többségi döntések a kihúzó tagállamokra ugyanúgy vonatkoznak és büdös Orbánéknak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!