Kanadában turnézott Kovács Zoltán

2017. november 23. 08:33

A kormányszóvivő konzervatív politikusokkal, magyar származású rabbival, és milliárdos üzletemberrel találkozott háromnapos kanadai látogatása során.

2017. november 23. 08:33

Kovács Zoltán kormányszóvivő háromnapos látogatást tett Kanadában, ahol Magyarország fő gazdasági céljairól és az Európai Unió előtt álló feladatokról is folytatott megbeszéléseket. Szerda este zárult programjáról Torontóból telefonon tájékoztatta az MTI-t. Elmondta: a kanadai fővárosban, Ottawában és a kanadai üzleti élet központjában, Torontóban parlamenti képviselőkkel, a gazdasági élet befolyásos szereplőivel, kutatóintézetek vezetőivel és véleményformálókkal találkozott.

Az ottawai Globális Ügyek Intézetében Magyarország európai szerepéről, európai uniós helyzetéről cserélt eszmét az intézet vezető munkatársaival. Tárgyalópartnerei között volt Ferry de Kerckhove, a stratégiai kérdések szakértője, volt diplomata, jelenleg egyetemi tanár, Garnett Genuis, albertai politikus, a Konzervatív Párt parlamenti képviselője, valamint Andrew Bennett, a Cardus Intézet vezetője.

Ferry de Kerckhove jól ismeri az európai politikát és Magyarországot is – mondta az MTI-nek a kormányszóvivő –, s ezúttal elsősorban a magyar gazdaság eredményei és sikerei érdekelték, akárcsak a konzervatív képviselőt, Garnett Genuist. Andrew Bennett, aki a kifejezetten vallási kérdésekkel és a vallásszabadsággal foglalkozó Cardus Intézet programigazgatójaként egyebek között az üldözött közel-keleti keresztények sorsát követi figyelemmel, tájékozódott Kovács Zoltántól a magyar kormány ilyen irányú erőfeszítéseiről. A kormányszóvivő részletesen bemutatta neki a magyar kormány egyedülálló humanitárius szerepvállalását, a Hungary Helps programot, amely az üldözött közel-keleti keresztényeknek a szülőföldjükön nyújt konkrét segítséget, hozzájárulva ezzel az Európát érő migrációs nyomás enyhítéséhez. 

Kovács Zoltán találkozott Chaim Mendelsohn rabbival, a Chabad Lubavics mozgalom kanadai föderációjának vezetőjével is. A mozgalom amellett, hogy aktív haszid zsidó közösség, szociális és jótékonysági tevékenységet végez világszerte. Egy ottawai díszvacsorán a magyar kormányszóvivő eszmecserét folytatott a magyar gyökerekkel rendelkező Moshe Rothman-Tas rabbival is. 

Torontói megbeszéléseit értékelve Kovács Zoltán elmondta: a politológiai kutatásokkal foglalkozó C.D. Howe Intézetben folytatott megbeszélései és tartományi konzervatív képviselőkkel tartott találkozói után – amint fogalmazott: – „szikrázó vitával kísért” előadást tartott a Torontói Egyetemen, amelyet Észak-Amerika egyik legerősebb kutatói és oktatói karával rendelkező felsőoktatási intézményeként tartanak számon.

A szóvivő fontosnak nevezte találkozóját a torontói magyar közösség tagjaival, köztük Frank Hasenfratz milliárdossal, a híres Linamar vállalat alapítójával, Kókai Tiborral, a neves építésszel, vagy Ayklerné Papp Zsuzsával, a Rákóczi Alapítvány elnökével.

(MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peninsulavaldes
2017. november 23. 12:35
turnézott...és miket adott elő?
OberEnnsinnen
2017. november 23. 11:45
Látom, téged első helyen foglalkoztat a "adtak enni ingyé", vagy nem? Nem szégyen ez, elvégre nem dolgozhat mindenki... Akkor kik fosztanák ki a fosztandókat, nem igaz? Kik ennének ingyé', mint te? A CEU-n nem lehet végezni, ott még a hasonszőrű belvárosi barátaid sem lennének képesek erre. Ott csak "továbbképzésre" lehet szert tenni, f.szfej... posztgraduálisan
OberEnnsinnen
2017. november 23. 11:04
Kanada jelenleg ott tart, hogy meg akarják vonni a legnagyobb katolikus egyetemüktől az akkreditációt, az engedélyt, mert szabályozza, hogy az ott tanuló diák tisztelje az egyetem katolikus szellemiségét. Egy katolikus egyetemen. Szóval, fortyog a "pite" Kanadában is, nemcsak ámerikába...
Felvidék nem szlovákia!
2017. november 23. 10:01
"magyar származású rabbival" A rabbi természetesen nem maradhatott ki...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!