Nézőpont: Hónapról hónapra erősödik a Fidesz

2017. december 22. 22:02

A Nézőpont Intézet szerint leginkább a kormány gazdasági intézkedései az okai annak, hogy folyamatosan növekszik a Fidesz támogatottsága.

2017. december 22. 22:02

Hónapról hónapra erősödik a Fidesz, és ennek okai közül az egyik legfontosabb, hogy az elmúlt évekbeli gazdasági intézkedések kézzelfogható eredményeket hoztak az embereknél – mondta Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet vezető kutatója pénteken az M1 aktuális csatornán.

Nagy Dániel jelezte: decemberi felmérésük és a novemberi közvélemény-kutatások összesítése is a kormánypártok erősödését mutatják. Ha most vasárnap lenne a választás, a Fidesz-KDNP 50 százalék fölötti eredményt érne el, tehát több szavazatot kapna, mint a többi párt összesen – hangsúlyozta.

Szerinte valószínűleg azért tudta növelni táborát a Fidesz-KDNP, mert minden társadalmi rétegben van előrelépés. Példaként említette, hogy a nyugdíjasok második éve kapják az Erzsébet-utalványokat, amire azért van lehetőség, mert „jól megy a gazdaságnak”, és a kiskereskedelmi forgalom évről évre növekszik.

Kitért arra is, hogy szerinte Gyurcsány Ferenc már 2022-re készül; a baloldalon több lista lesz, ez azt jelenti, hogy meg akarják méretni magukat, és ha Gyurcsány Ferenc pártja állítja a legerősebb listát 2018-ban, akkor mondhatja, hogy ő „a baloldal vezére”.

(MTI)

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2017. december 24. 09:53
Azért a kendőzetlen vélemények ilyenek ám: "Mire menne ki a játék? Odaadták a csányinak meg a lőrincnek, meg a leisztingernek meg a többinek a földeket bérletre, így most ez mind mint helybenlakó persze lehet nem az ő nevükkel meg fogja venni.. ennyi... persze majd kis paraszt is jut földhöz de nem miattunk lett ez csinálva...A 2017-ig elköltünk minden EU-s lóvét sem véletlenül csinálják.. a 2018-as választásokig a magyar történelem legnagyobb lopását el tudják végezni ennyi..." "..igazad van s mégis tévedsz ,ezek nem engedhetik meg maguknak azt a luxust hogy demokratikus választások legyenek 2018-ban.a lakosság már most végig aggatná velük a gesztenyesort ha tehetné."
jetta84
2017. december 23. 20:16
A Fidesz ilyen nagyfokú előnye csak is az ellenzék impotens teljesítménye miatt lehet.Ha lenne egy olyan part az ellenzékben aki alternatíva lehetne a Fidesznek akkor az országban is meg a választóknak is jobb lenne.De mivel nincs ezért csakis a Fidesz jöhet szóba a jövő évi választáskor aki ha nem is tökéletesen de jól végzi a dolgát szinte a legtöbb szempontból.
noMores
2017. december 23. 10:20
Jaj, de jo, hogy ennyien vagyunk, akiket nem erdekel Paks2 vagy a kinai vasut titkositasa, jordan es torok uzletemberek felillegalis tevekenysege, az oroszok terhoditasa, oligarchak gazdagodasa, es egyeb nyugati baromsagok! En mar nagyon varom a kovetkezo Bekemenetet, ahol megvedjuk az orszagot az Ellensegtol!
states
2017. december 23. 09:04
Minden kkutató szerint folyamatosan nő a Fidesz támogatottsága. És még van több mint 3 hónap a választásokig. Nagyon négyötöd szaga van ennek. 4 évvel ezelőtt az ellenzék jobb állapotban volt mégis kétharmad lett a vége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!