Steve Bannon: Orbán és Salvini újraértelmezik az európai demokráciát

2018. június 07. 19:30

Trump volt tanácsadója szerint Orbán Viktor kimagasló európai személyiség, aki gyakorlatilag elzavarta Soros Györgyöt és az általa alapított Nyílt Társadalom Alapítványt Budapestről.

2018. június 07. 19:30

Donald Trump amerikai elnök volt stratégiai főtanácsadója, Stephen Bannon cikkét közölte csütörtökön a The Spectator című konzervatív brit folyóirat, „Orbán és Salvini újraértelmezik az európai demokráciát” címmel.

A hetilap hétvégi számában megjelenő – az online kiadásban csütörtökön elérhetővé tett – cikkben Bannon azt írja: az olaszországi választások idején Rómában volt, és találkozókat tartott mások mellett az Alternatíva Németországnak (AfD), az olasz Liga és az Öt Csillag Mozgalom, valamint az egykori francia Nemzeti Frontból alakult Nemzeti Összefogás képviselőivel.

Nehéz volt nem úgy érezni, hogy mi állunk a történelem jó oldalán. Ezek az emberek az Európa-szerte zajló változások tényleges hajtóerői – áll Bannon cikkében, amely kiemeli Beatrix von Storch, az AfD parlamenti frakciójának helyettes vezetője és Alice Weidel, az AfD egy másik vezető parlamenti politikusa mellett Matteo Salvini olasz belügyminisztert, a kormányzó jobboldali Liga vezetőjét, valamint Orbán Viktort és csapatát mint olyan embereket, akik új meghatározást adnak a demokráciának Európában.

Trump volt tanácsadója szerint Orbán Viktor kimagasló európai személyiség, aki többször is elvetette az Európai Unió felfogását a liberális demokráciáról, amelyről néhányan már kezdik felismerni, hogy a démosz nélküli demokráciát jelenti.

Bannon szerint a magyar miniszterelnök gyakorlatilag elzavarta Soros Györgyöt és az általa alapított Nyílt Társadalom Alapítványt Budapestről. Soros évekig rossz szándékú befolyást gyakorolt az európai és az amerikai politikára, de most mindez visszahullik rá, és honnan lehetne ezt jobb helyről végignézni, mint Magyarországról, (Soros) szülőhazájából – fogalmaz írásában Stephen Bannon, felidézve, hogy Budapesten találkozott Orbán Viktorral, és Schmidt Mária meghívására látogatást tett a Terror Háza múzeumban is.

Bannon azt írja cikke végén: abban a biztos tudatban tér vissza Washingtonba, hogy legyen szó Magyarországról, Németországról, Franciaországról, Olaszországról, Svédországról, vagy immár Szlovéniáról is, mindenhol a „szánalomra méltó” emberek vágnak vissza és győznek is. Bannon arra utalt, hogy Hillary Clinton demokrata elnökjelölt az amerikai választási kampányban Donald Trump támogatóira használta a „deplorables” (nyomorult, szánalomra méltó) jelzőt.

(MTI)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2018. június 09. 00:24
Nekünk Európában sokkal jobb sámánjaink vannak, mint ez az újvilági utánzat.
Sundabunda
2018. június 08. 01:13
Lovas = Belsar
péterx
2018. június 07. 20:49
A klasszikus keresztény ihletésű demokrácia az , amihez vissza kell térni / Adanauer , De Gaulle stb / .
westend
2018. június 07. 19:48
Ugyan, Orbán elszigetelődött, magára maradt, stb. - Steve talán nem olvassa a ploglesszív sajtót??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!