Kivonják a katonákat a déli határról

2018. július 05. 08:02

A kerítésnél állomásozó katonákat fokozatosan készenléti egységek válthatják fel – értesült a Magyar Idők.

2018. július 05. 08:02

Fokozatosan csökkenthetik a katonák jelenlétét, helyettük pedig készenléti egységeket küldenek a magyar-szerb határon található kerítéshez – értesült a Magyar Idők.

A lap forrásaitól – melyeket a Belügyminisztérium is megerősített – úgy tudja, ezentúl csak annyi élőerőt alkalmaznának a határnál, amennyit a helyzet aktuálisan megkíván, és a hadsereg helyett inkább a rendőrséget vetnék be. Így folyamatos elemzések alapján döntik el, mekkora legyen a határvédelemnél az élőerő és a technika aránya – írják.

Arról, hogy hány rendőr és hány katona teljesít szolgálatot jelenleg a déli határon, sem a Belügyminisztérium, sem a Honvédelmi Minisztérium nem kívánt nyilatkozni.

A környéken a települések vezetői is megerősítették a lap értesüléseit: Maczó József kelebiai polgármester szerint a környéket szállásokat foglalnak a készenléti rendőrök számára, Toroczkai László ásotthalmi polgármester pedig megerősítette, mostanában csak rendőröket látni a déli határon.

A váltás kapcsolatban lehet azzal is, amit Kontrát Károly, a belügy parlamenti államtitkára mondott szerdán – szerinte ugyanis a hónap elején életbe lépett jogszabályok és a Stop Soros-törvénycsomag erős eszközt adnak a rendőrség kezébe annak érdekében, hogy megvédjék Magyarországot az illegális migrációtól.

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sááá
2018. július 05. 11:55
Dicsak, elfogytak a migránsok.
gonterl
2018. július 05. 10:24
A kerítés, a volt Jugoszláv - Magyar határon van. A valamikori Jugoszlávia vezetőjét Magyarországon "láncos kutyának" becézték. Most a szomszédunktól kerítéssel határolódunk el. Számomra közömbös, hogy ezt a kerítést melyik fegyveres testület védi. Úgy látom, hogy arról megfeledkezünk, hogy az országunkon átfolyattunk egy migráns áradatot, és azon élvezkedünk, hogy az ebben az áradatban lévő hordalék milyen disznóságokat csinál az elárasztott országokban. http://ktkj.blog.hu/2015/11/05/a_kerites_alternativaja
fakocka
2018. július 05. 09:37
Teljesen mindegy kik mennek a határra ellenőrizni, akkor sincs migráns. Lassan a habony-művek elkezdhet más téma után nézni, ezzel sokáig már nem lehet etetni a híveket. Szegény Finkelstein néni most remekelhetne.
kisgul
2018. július 05. 09:26
A sok idióta , elolvasta a főcímet, oszt már üti veri a klaviatúrát! A rendőröknek sokkal nagyobb jogköre van az intézkedésekben mint a kiskatonáknak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!