A Sziklakórház a legnépszerűbb itthoni múzeum

2018. szeptember 10. 09:04

A Tripadvisor utazási portál 2018-as listája szerint.

2018. szeptember 10. 09:04

A Sziklakórház Atombunker Múzeum lett a legnépszerűbb magyarországi múzeum a Tripadvisor utazási portál 2018-as listáján.

A rangsorolás a látogatók és felhasználók értékelése alapján alakult ki. A múzeum 2016 után másodszor lett a legnépszerűbb – közölte az intézmény vasárnap az MTI-vel.

A Sziklakórház Atombunker Múzeum Európa szívében, a budai Vár alatt helyezkedik el. A kórháznak fontos történelmi szerepe volt sürgősségi létesítményként mind a második világháborúban, mind az 1956-os forradalom során. Atombunkerré a hidegháború alatt fejlesztették, és szigorúan titkos volt egészen 2002-ig.

A múzeum 2007-ben a Múzeumok Éjszakáján nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Az elmúlt tíz évben mintegy egymillió látogató tekintette meg a Sziklakórház örökségét.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luga
2018. szeptember 10. 11:42
Ijesztő hely. Voltam benne akkor is, mikor még nem múzeum, hanem a János Kórház kihelyezett részlege volt, és azóta is, hogy múzeum lett. Az biztos, hogy nagyon sokan látogatják, mióta múzeum, sokszor hosszú sorok állnak a bejárat előtt.
Akitlosz
2018. szeptember 10. 09:57
Felelőtlenség az óvóhelyek felszámolása. Már régen nem épülnek újabbak és már a metróépítésnél sem szempont, hogy menedékhelyként is tudjon működni. (Atom)háború még mindig lehet. S természeti katasztrófa is. Ha egyszer szükség lenne óvóhelyekre, akkor már bőven késő lesz építeni akarni. Azt előre kellene. De manapság inkább bolondnak nézik, aki bunkert épít. Pedig ennyire azért nem biztonságos a világ.
exfahrenheit
2018. szeptember 10. 09:43
"Sziklakórház Atombunker Múzeum lett a legnépszerűbb magyarországi múzeum" ezzel a színvonallal nem kéne annyira felvágni... :p
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!