Salvini: A Liga a jelentés ellen szavaz

2018. szeptember 12. 10:44

Matteo Salvini tudatta, hogy a Liga képviselői a Sargentini-jelentés ellen szavaznak az Európai Parlamentben szerdán.

2018. szeptember 12. 10:44

A Liga képviselői a Sargentini-jelentés ellen szavaznak az Európai Parlamentben szerdán – tudatta az olasz kormánypárt vezetője közösségi oldalán szerdán.

Nem lehet népeket és szabadon választott kormányokat elítélni, főleg ha ellenőrizni akarják az ellenőrizetlen migrációt – írta Matteo Salvini.  A Liga vezetője a RAI olasz közszolgálati televízió népszerű politikai talk-show-jában, a Porta a Portában kedd éjszaka elmondta: olyan új európai erőben gondolkodik, amelyet az Európai Néppárt és egy alakuló, a nacionalistákat, populistákat egyesítő szervezet alkotna. Matteo Salvini kifejtette, a Liga és európai szövetségesei azon dolgoznak, hogy a tavaszi európai parlamenti választások révén új erőviszony jöjjön létre Európában. „El akarjuk végre távolítani az Európát rosszul kormányzó baloldalt, megszüntetve a szocialista-kereszténydemokrata kettősséget"– jelentette ki. 

A Liga mellett a Hajrá Olaszország európai parlamenti képviselői sem támogatják a Magyarországgal szembeni uniós fellépést. Olasz sajtóértesülések szerint Silvio Berlusconi, a párt elnöke ezt telefonon tudatta Orbán Viktorral. 

A másik olasz kormánypárt, a baloldali Öt Csillag Mozgalom (M5S) EP-frakciója megszavazza a Sargentini-jelentést. Az M5S blogján közölt magyarázat szerint „Orbán Merkel, Berlusconi és Juncker szövetségese, és nem Olaszország barátja, ezt bizonyítja minden egyes alkalommal, amikor nemet mond a (migránsok) áthelyezésére". Matteo Salvini ezt úgy kommentálta, hogy a két olasz kormánypárt ellentétes EP-voksa nem jelent problémát.  

Az EP-ben a Ligának 6, a FI-nek 11 képviselője van, az M5S 14 fős küldöttséggel bír, a balközép Demokrata Párt (PD) pedig 26 képviselővel rendelkezik.

(MTI)

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2018. szeptember 12. 13:18
Megszavazta az EP a Sargentini-jelentést A 7. cikkely elindításáról szóló dokumentumot 448 képviselő hagyta jóvá. A jelenetést 197 képviselő utasította el, 48-an tartózkodtak.
Magyarok Pásztora
2018. szeptember 12. 11:17
Grazie mille signor Ministro Salvini! Patrioti ungheresi non sarrano dimenticati! "Avanti ragazzi di Buda, avanati ragazzi di Pest!"
dick52
2018. szeptember 12. 11:15
Hai Raggione!
balbako_
2018. szeptember 12. 11:03
Köszönjük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!