Orbánt kritizálta Sadiq Khan londoni polgármester

2019. szeptember 02. 08:43

A második világháború kitörésének évfordulóján vette elő Magyarországot a brit muszlim politikus.

2019. szeptember 02. 08:43

A Euronews arról ír: Sadiq Khan, London munkáspárti, muszlim polgármestere a lengyelországi Gdansk városában beszélt a 2. világháború kitörésének nyolcvanadik évfordulóján. 

Khan szerint a populisták erősödése a második világháború előestéjére hasonlít. A vezetőkkel, akik megosztó nyelvezetet használnak a népszerűségért és gyűlöletet szítanak a kisebbségek ellen, Európa kezd arra a helyzetre hasonlítani, ami második világháború előestéjén volt – mondta Sadiq Khan.

„Olyan időkben élünk, melyek hasonlóak az 1930-as évekhez? Mert ha visszanézünk az 1930-as évekre, az történt, hogy karizmatikus vezetők a gyűlölet erejét használták arra, hogy megosszanak közösségeket, a másik ellen fordítsák őket” – fogalmazott Khan. Jelenleg Európában emberek próbálják megosztani a közösségeket gyűlöletbeszédet használva, bűnbakként állítva be embereket a szexuális beállítottságuk miatt, a származásuk miatt, a vallások miatt, az identitásuk miatt.

„Nézzék meg, hogy milyen nyelvezetet használ Donald Trump, és más vezetők, akik Európa-szerte választásokat nyernek, Magyarországtól Lengyelországig, Franciaországban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban” – sorolta. „Azt mondják, hogy a nyugat és az iszlám összeférhetetlen egymással” – hangsúlyozta a muzulmán politikus, aki az amerikai elnökkel már több verbális csatát is megvívott. Egyszer például a XX. századi fasisztákhoz hasonlította Trumpot. Khan szerint a brexitet (és a hozzá hasonló történéseket) olyan politikusok okozzák, akik kihasználják az emberek félelmeit, ahelyett hogy orvosolnák azokat. Majd újfent felsorolta Lengyelországot, Magyarországot, Olaszországot és Franciaországot.

A rendezvényen Donald Trump amerikai elnök helyett Mike Pence alelnök vett részt, miután lemondta a látogatását a Dorian hurrikán Floridába várható érkezése miatt.

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2019. szeptember 02. 22:05
Hja, nálunk minden agyatlan ballibbant ezt csinálja a rendszerváltás óta, és előtte is, akkor ugyan még kommunistaként fasiztásztak. Aki bármi miatt nem tetszik nekik, az fasiszta és kész. Csakhogy éppen ezért ez a "csodafegyver" már teljesen hatástalan is.
CharlieBrown
2019. szeptember 02. 22:02
Ha a boldog '30-as éveket élnénk, ez a füstös hasznos munkát végezne egy biztonságos, jól őrzött táborban szemita testvéreivel, néhány semmirekellő lusta zsidajjal.
NTLLK
2019. szeptember 02. 21:42
Remélem hittársai jól fenéken billentik, hogy megbékélést hirdet a mocskos kafirokkal.
balbako_
2019. szeptember 02. 17:21
Kevés hely van a világban, ahol ezt a dumát nem veszik be ezek egyike Lengyelország. Most szólok Erdélyben se próbálkozzon....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!