Magyar Nemzet: Álhírportálok ellen nyomoz a magyar FBI

2020. január 03. 11:05

Gulyás Gergely feljelentést tett rágalmazás miatt még novemberben, ebben ez ügyben is vizsgálódik az NNYI.

2020. január 03. 11:05

„Két feljelentés érkezett, amelyek kapcsán az ügyészség nyomozást rendelt el, annak teljesítésével pedig a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát bízta meg” – idézte a lap Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivőjét. Ismeretes, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter még november végén tájékoztatta a sajtót arról, hogy rágalmazás miatt feljelentést tesz több álhírportál ellen, amelyek olyan kijelentéseket tulajdonítottak a tárcavezetőnek, amelyeket sosem tett.

Ezek az oldalak a Hirzona24.com, az Otpercpiheno.blogspot.com és a Blikkruzs.me voltak. Az álhírportálokon megjelent cikkek olyan, a miniszternek tulajdonított mondatokat tartalmaznak, amelyek a nyugdíjak csökkentésével, illetve megvonásával kapcsolatos valótlan állításokat tartalmaztak. „Az eljárásokban terhelt egyelőre nem szerepel” – nyilatkozta Rab Ferenc, ez azt jelenti, hogy egyelőre még nem gyanúsítottak meg senkit sem a hatóságok.

A napilap felidézte: egy negyedik ilyen „fake news” oldal, az Index-hírek.me nemrég tovább is gördítette a nyugdíjak eltörölésével  kapcsolatos kitalált történetet, azon a „portálon” Deutsch Tamás „állt ki” az ötlet mellett, azzal a változtatással, hogy meg lesz adóztatva a nyugellátás. Arról egyelőre nincs információ, hogy ebben az ügyben történt-e feljelentés.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. január 03. 15:58
Az Origo,a prosti srácok,888, hazugságai hová sorolandóak? :)
ráadás-éve
2020. január 03. 15:14
Ezek minden ellen vizsgálódnak, kivéve a korrupciót.
áfonya
2020. január 03. 14:54
Álhírportálokon a ballibsik a kommunisták terjesztik a magyar ellenes magyar gyűlölő hazug politikát. Rtl összes csatornája magyar ellenes. Szüntessék meg .
holder
2020. január 03. 14:12
A Pestisracok, a Magyar Hírlap es az Origó ellen is eljárást kell indítani álhírterjesztes miatt : decemberben megírták, hogy január elsejétől ingyenesek lesznek a meddőségi gyógyszerek, aztán kiderült, hogy csak fél év múlva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!