Pulzus-kutatás: Dobrev egy százalékkal megelőzte Karácsonyt

2021. július 01. 13:17

A felmérés szerint jelenleg a DK miniszterelnök-jelöltjét tartják a legalkalmasabbnak.

2021. július 01. 13:17

A Pulzus kutató legfrissebb felmérése szerint, amelyet az ATV megbízásából készítettek, a teljes lakosság körében jelenleg Dobrev Klárát tartják legtöbben a legalkalmasabbnak a közös miniszterelnök-jelölti posztra. Dobrev után alig egy százalékkal lemaradva Karácsony Gergely a második, míg Jakab Péter a harmadik helyen áll.

A részletekből kiderül, hogy Dobrev népszerűbb a nők körében, mint a férfiaknál: a gyengébbik nem képviselői közül négy százalékkal többen tartják alkalmasabbnak.

A kutatás szavazói csoportok szerint is megvizsgálta, ki kit tartana a legalkalmasabbnak a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölti pozícióra. Bár a fideszes szavazók nagy része nem válaszolt, de összességében Márki-Zay Péter és Jakab Péter kapta tőlük a legtöbb szavazatot (6-6 százalék).

A fideszesek körében a második helyen Pálinkás József végzett, a harmadik helyen pedig Dobrev Klára áll. Az ellenzéki szavazók esetében saját válaszadói között Dobrev Klára van az élen: 32 százalékuk rá szavaz, míg a pártnélküliek közül 23 százalék támogatja. A Karácsony Gergelyt legalkalmasabbnak tartók közül mindössze 1 százaléknyian vannak a kormánypárti szavazók, míg az ellenzékiektől és pártnélküliektől ugyanannyi voksot (27-27 százalék) kapott.  

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wasserwoman
2021. július 01. 15:59
hagyjuk már a kabarét
quantum
2021. július 01. 15:57
Gigászok csatája. :))))
hátakkor
2021. július 01. 15:48
Jákobra kell elősavazni!
Selamat
2021. július 01. 15:24
És a Jakab elvtárs? Őt már le sem szarják?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!