Perintfalvi Rita szerint a pápa látogatásának időtartama egy politikai üzenet

2021. szeptember 11. 16:45

Az egyháznak a mindenkori politikai hatalom ellenőrének kéne lennie – tette hozzá Lukácsi Katalin a Deutsche Welle riportjában.

2021. szeptember 11. 16:45
null

Riportot készített a Deutsche Welle a pápa budapesti látogatása és az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából, melyben Perintfalvi Ritát és Lukácsi Katalint szólaltatták meg. A magát feminista teogólusként meghatározó Perintfalvi a többi között arról beszélt, hogy a 2015-ös migrációs válság alatt spirituális élményt okozott neki, amikor a Keleti Pályaudvarnál szétnyílt előtte a menekültek tömege és átengedték őt, „a fehér magyar nőt”.

A pápa budapesti látogatásával kapcsolatban elmondta: „nem is véletlen, hogy ennyire rövid időt fog Magyarországon tölteni, csak néhány órát mindössze – pedig sokkal jobb lenne, ha tovább maradna, én például nagyon örülnék neki – de szerintem ennek üzenete van, ő soha semmit nem tesz véletlenül. Ennek is egy politikai üzenete van, hogy csak ennyit maradok”.

A riport másik megszólalója Lukácsi Katalin is osztotta Perintfalvi véleményét, miszerint az egyháznak állást kéne foglalnia társadalmi ügyekben. „A keresztényeknek az a feladata, hogy kritikusak legyenek, mint a sajtó. Ugyanez a feladata az egyháznak is, a mindenkori hatalom ellenőreinek kellene lennie és egy lelkiismeretének kéne lennie az egész társadalomnak, de ebben csúnyán elbukunk” – mondta a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja.

A Deutsche Welle riportjának szerkesztője egyébként Bogár Zsolt, aki legutóbb mint a német szocdem pártalapítvány Friedrich Ebert Stiftung munkatársa jegyzett cikkeket a Mércén.

Nyitókép: YouTube

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fővezér
2021. szeptember 13. 19:37
Igen , a látogatás rövidségének politikai üzenete van . Ahogyan a belengetett üzeneteknek is : nem fogok találkozni a Zorbánnal és Áderral ! És azok, akik máskor egymással versengve visítoztak ,hogy egy csuhás ne politizáljon , most lelkesen veregetik a pápa vállát : Jól van Feri, megcsináltad ! És politikai üzenet az is, hogy Szlovákiába négy napra megy . Egy ezeréves történelemmel rendelkező országba, mely a békét fogja elhozni a térség népeinek ! Persze mindezzel egy kicsit felsültek . A Szentatyából pont ennyi kellett . Az igazán hívők boldogok voltak ,láthatták Péter utódát, a kevésbé hívők is örültek, emelte a rendezvény fényét ,a világ is ránk figyelt , jó volt az idő , flottul ment minden . Ha tovább marad, már nemigen tudunk mit kezdeni vele . Az Orbán -fóbiások kicsit fanyalognak, nyilván Kuncze bajtárs is eldörmögi, hány lélegeztetőgépet vehettek volna a rendezvény árából , de inkább Csaba testvér 100 kis gondozottjára figyeljünk . Ők egy életre szóló élményt kaptak arról, milyen megélni azt, hogy nem "bozgorok" , hogy a szétválasztó határ ellenére összetartozunk , magyarságban ,hitben egyaránt ! Erről szól az Eucharisztia, nem arról,hogy a pápa hány órát töltött közöttünk . Hisszük, hogy az ő felettese állandóan köztünk van !
Kanmacska
2021. szeptember 12. 11:15
Unom már ezt a Perintfalvit. Nem meghatározó politikus, nem is jó író, mégis folyton szemlézik, pedig egy kis senki. Lukácsi meg kissé elmeroggyant, nem tudom, kinek számít az ő vleménye.
henrihenri
2021. szeptember 12. 10:51
A politika már azáltal üzent, ahogy Ferenc pápa lehetett. Maga a pápa személye is egy politikai üzenet. A perintfalvi meg a mélysötét csend.
aruna
2021. szeptember 12. 09:30
Pápa 21 éve nem járt Eucharisztikus Kongresszuson, most Magyarországra jön, hogy részt vegyen rajta. Előtte találkozik a köztársasági elnökkel és a miniszterelnökkel, valamint a világ összes jelenlévő egyházi méltóságával, majd misét celebrál. A teológusnő ezt alaposan benézte (érdemes volna vizsgálódni a diplomája körül, Karácsony óta semmiben nem lehetünk biztosak). A teljes elbulvárosodás útjára lépett kiadójával együtt szégyellheti magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!