Závecz–IDEA-felmérés: Dobrev Klára tudná leginkább legyőzni Orbánt és ő tudna legjobban kormányozni

2021. október 07. 08:07

Egy friss kutatás szerint Karácsonyról csak a válaszadók 17 százaléka gondolja, hogy ő tudna a legjobban kormányozni a három jelölt közül.

2021. október 07. 08:07
null

Egy október 3–4-én (vasárnap és hétfőn) végzett közvélemény-kutatás most közzétett eredményei szerint Dobrev Klára tudná leginkább legyőzni Orbán Viktort, és ő tudna a legjobban kormányozni egy 1066 ember telefonos megkérdezése alapján készült reprezentatív kutatás szerint. A felmérést a Závecz Research és az IDEA Intézet végezte.

Az elemzés az ellenzéki szavazókra (az összefogás hat pártja közül valamelyiket támogatja) valamint az aktív, a parlamenti választásokon részt venni kívánó bizonytalan és titkolózó szavazókra terjedt ki – írja a hírről beszámoló Telex.

A kutatóintézetek első kérdése az volt a felmérésben részt vettek felé, hogy  Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közül ki tudná leginkább legyőzni Orbán Viktort. A válaszadók – akik között ellenzéki szavazók, valamint az aktív bizonytalanok és titkolózók voltak – egyharmada szerint erre Gyurcsány Ferenc felesége lenne a leginkább képes. 

Tőle 7 százalékponttal lemaradva Karácsony Gergely a második,

míg Márki-Zay Péterről a vizsgált sokaság 24 százaléka gondolja, hogy le tudná győzni Orbán Viktort.

Hogy ki tudna a legjobban kormányozni, erre a kérdésre is Dobrevet jelölték meg válaszként. Dobrevtől jelentősen lemaradva Márki-Zay Péter következik 22 százalékkal. A kormányzóképesség tekintetében Karácsony Gergely a harmadik 17 százalékkal.

Az aktív bizonytalanok és válaszmegtagadók 38 százaléka véli Dobrev Kláráról azt, hogy ő tudna a legjobban kormányozni, őt Márki-Zay Péter (21%) követi, Karácsony Gergely zárja a sort 9 százalékkal – írja az IDEA Intézet.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2021. október 08. 10:26
Orbán is komcsi,Dobrev is komcsi had egyék egymást ! Úgy is bukik mindkettő!
kaltran
2021. október 07. 18:52
Szart sem ér az ilyen kutatás. ugyanis a Fidesz szavazók szerint a bulgár dobre, nem tudná legyőzni Orbánt, akkor pedig helytelen a kérdésfeltevés. mert például nincs olyan kérdés náluk, hogy az összes megkérdezett közül. Azt meg ki nem szarja le, hogy a 20%, 20%-ának a 20 %-a mit böfög?
KBA98
2021. október 07. 16:32
Závecz! nem vagyok olyan vérszomjas mint Klára, de szeretném látni,, amikor a bakó lecsap a nyakadra
Magyarok Pásztora
2021. október 07. 15:45
Lófaszt závec!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!