Újra megpróbálkozna az isztambuli egyezmény ratifikálásával az LMP

2021. november 25. 10:05

Hohn Krisztina szerint nem elég, hogy most már szigorúbban büntetik ezeket a bűncselekményeket Magyarországon.

2021. november 25. 10:05
null

Továbbra is követeli az Isztambuli egyezmény ratifikálását az LMP. Hohn Krisztina, az ellenzéki párt parlamenti képviselője  határozati javaslatot nyújtott terjesztett az Országgyűlés elé ez ügyben. A politikus a csütörtöki, a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján tartott online sajtótájékoztatóján azt mondta: az Országgyűlés évek óta nem építi be a magyar jogrendszerbe az egyezményt, holott az fontos elemeket tartalmaz a kapcsolaton belüli erőszak megelőzése, az áldozatok védelme szempontjából.

A képviselő szerint nem elegendő, hogy a büntető törvénykönyv már szigorúbban bünteti ezeket a bűncselekményeket, sok erőszakos cselekedet ugyanis nem derül ki. A világjárvány miatti bezártság is rontott az áldozatok helyzetén – folytatta Hohn Krisztina, hangsúlyozva: a családon belüli erőszak nem magánügy; az áldozat ugyanis segítségre szorul.

Ezért mindenkit arra kért, hogy ha tudomása van arról, hogy valaki erőszak áldozatává vált, ne habozzon cselekedni. A politikus a jelzőrendszer megerősítését is szükségesnek tartja.

(MTI, fotó: pixabay)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. november 25. 14:30
Hohn? Mar csak askenazik?
Selamat
2021. november 25. 13:50
Nem írjuk alá, és kész.
Leakis
2021. november 25. 13:23
Idézet: Holott az Országos Kriminológiai Intézet által már 2005-ben elvégzett kutatásából tudhatjuk, hogy a kiskorúak sérelmére a családban elkövetett bűncselekmények áldozatainak 66 százaléka fiúgyermek és a családon belül elkövetett emberölések áldozatainak 61 százaléka férfi. Nemzetközi kutatásokból azt is jól tudjuk, hogy a kiskorú gyermekek terhére megvalósuló erőszakos bűncselekmények elkövetője illetve egyik társtettese hozzávetőleg kétharmad részben az anya. Mindezek miatt egyenesen valóságtagadás, amit az Isztambuli Egyezmény a -családon belüli erőszakról- állít. (Férfihang Civil Társaság) Bővebben: https://fiainkert.blogspot.com/2020/01/az-isztambuli-egyezmenyrol.html
2xli
2021. november 25. 12:42
Miből gondolja bárki is, hogyha aláírjuk az egyezményt, azonnal láthatóvá válik, csökken, megszűnik a családon belüli erőszak? Az egyezmény megvédi a nőket, amire a magyar törvények nem képesek? Normálisak ezek? Írassák alá azokkal az afrikai országokkal, ahol a nőket megcsonkítják!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!