Elszökött Gödöllő városházi macskája

2022. február 01. 14:59

Napok óta nem találják Frau Bürgermeisterin von Gödöllőt, azaz Bürgit, a Gödöllői Polgármesteri Hivatal cicáját – adták hírül a Facebookon.

2022. február 01. 14:59
null

Bürgi január 27-én szökött ki Máriabesnyőn, a Mandula utcai házból, ahol a hivatal átépítése alatt átmeneti lakhelyet kapott. A vihar alatt is keresték, szórólapokat, plakátokat is kihelyeztek, egyelőre azonban sajnos nem találják a cicát – adta hírül az Index.

Azt feltételezik, hogy vagy a környéken, vagy Fenyves városrészen van a macska, aki a szélvihar elől be is menekülhetett valahova.

Azt kérik, ha valaki látja, esetleg befogadta, a 06-20-230-3201 telefonszámon jelezze!

A cicus még 2016-ban került kiscicaként a hivatalba, ahová Péteri Csaba sajtófőnököt követte az utcáról. A polgármester jegyzője engedélyezte az állandó négylábú jelenlétet a hivatalban, így a polgármester kezdeti tiltzakozása ellenére a cica maradhatott. Saját Facebook oldala van, és városdipolmáciai szerepet is betölt, hisz Bürgi fogadta a svéd nagykövetet valamint több parlamenti képviselőt, egyszer pedig a rigai polgármester küldött neki elismerő levelet – foglalta össze a cica karrierjét az Index. 

Fotó: Facebook

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wendriner
2022. február 02. 09:57
Csak látogatóba ment Erzsi cicához.
Hyazinth
2022. február 02. 09:31
A szálak a Trattoria La Mamma olasz étterembe vezetnek (Gödöllő, Bajcsy-Zsilinszky utca 33-35.)...
bekéret
2022. február 01. 22:26
Nem nehéz összerakni, hogy mi történhetett. A macska a megszokott területéhez ragaszkodik, így átköltöztetés után próbált visszamenni a régi városházára. Az új és a régi között azonban, egyebek mellett, a cigánytelep terül el. Ezt az akadályt a barátságos, emberhez szokott állatok nem szokták tudni ép bőrrel abszolválni.
Szittya66
2022. február 01. 19:45
Ezek szerint Bürgi Fideszes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!