Kutyaharapás miatt lett öngyilkos a veszprémi férfi

2022. február 01. 16:44

Az állatokról kiderült, hogy sem veszettség ellen nem voltak oltva, sem elektronikus azonosító transzponderrel nem rendelkeztek.

2022. február 01. 16:44
null

Hétfőn öngyilkos lett egy férfi a veszprémi kormányhivatalban, miután felgyújtotta magát – írta meg a Mandiner. A Blikk keddi cikkében az áll, hogy az áldozat, P. Lajos egy szokatlanul nagy összegű bírság miatt dönthetett amellett, hogy véget vet életének. A 74 éves férfi Vilonyán lakott feleségével, gyerekeivel és kutyáikkal. A kutyák egyike azonban néhány hete rátámadt egy helybéli nőre, aki emiatt feljelentést tett a férfi ellen.

A hatóságok megvizsgálták a kutyát, amely nem volt bechipelve és oltásait sem találták rendben, így másfél millió forintos büntetés megfizetésére kötelezték. A férfi azonban ezt nem tudta megfizetni, hiszen havonta mindössze harmincezer forintból élt. A férfi feleségét a rendőrök kedden kihallgatták.

A helyiek beszámolói szerint P. Lajos az öngyilkossága előtt nem sokkal egy benzines kannával a kezében sétált, így minden bizonnyal készülhetett a tettére – írja a Blikk. P. Lajos ezután a hivatalban meggyújtotta magát, ahol a lángok átterjedtek a berendezési tárgyakra jelentős anyagi kárt okozva. Harminchét embert kellett kimenekíteni. 

 

FRISSÍTÉS: Időközben kiderült, hogy a Blikk információi részben tévesek voltak: Mint írják: a tragikus sorsú ügyfélre a kormányhivatal valójában nem rótt ki 1,5 millió forintos büntetést. A férfit a hatóság azt követően bírságolta meg, hogy két kutyája megtámadott egy személyt.

Az állatokról kiderült, hogy sem veszettség ellen nem voltak oltva, sem elektronikus azonosító transzponderrel nem rendelkeztek. A férfit ezért a kiszabható legkisebb, kétszer 15 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezte a hatóság. A határozatban az ügyfél tájékoztatást kapott a részletfizetési lehetőségről.

Fotó: MTI Fotó: Friedmann Endre

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsbagoly
2022. február 02. 13:59
Senki sem olvasta el az egész cikket? Ennyi hülye egyszerre nem lehet egy helyen! 1. Két kutya chip és oltás nélkül, ezért a 2x 15.000. A hülye firkász aki világnak repitette a hírt írta a 1,5 milliót! A 2x15.000 az nem hír - alapon. 2. ha valakinek két háza van, s ha Németországban dolgozott akkor onnan is kap nyugdíjat, akkor az nem nyomorog s simán kifizeti a büntetését. Öntörvényű volt, begőzölt. 3. Két kutya, amelyeket naponta sétáltatnak póráz nélkül, nem támad ok nélkül senkire. 4. Mégis milyen alapon lehetne törvényes egy 1,5 milliós birság? Ki hisz el ilyesmit?
Osztap Bender
2022. február 02. 12:11
Vajon van az "ügyintézőnek" lelkiismeret furdalása, érzi a felelősséget egy ember haláláért? Vagy úgy jó ávós módjára túllép a történteken?
teuton
2022. február 02. 01:12
Az nem tünt fel senkinek, hogy 30ezer (!!!) a nyugdija??? A kormanypropaganda arrol hazudik, hogy milyen jo nyuggernek lenni, micsoda hatalmas összegeket kapnak! Namarmost szamoljunk... 74 eves, tehat kb. 30 evet dolgozott abban a rendszerben, ahol mindenkinek dolgoznia KELLETT! Feltehetöleg azutan sem tetelenkedett, de ha 30 ev utan csak 30ezer a nyugdija, az a kormany hibaja! Megjegyzem: a nemet minimalnyugdij 850 euro... Ja, az nem egy illib kleptokracia...
Senki Alfonz
2022. február 01. 20:20
1.500.000 / 15.000 = 100. Valaki elírta a számokat a bírságnál és azután hazudik, mert beszart az események ismeretében. A bírságot tartalmazó határozat a döntő. Ha valaki villanyszerelőként Németországban dolgozott, az nem lehet hülye, mert a szakmájában lehetetlen hülyének lenni. Az is valószínűtlen, hogy a kisebb bírság miatt gyújtotta fel magát. Nagy valószínűséggel hazudott a nő, akit állítólag megharapott a kutya; mulasztott az előadó a hivatalban, mert nem vizsgálta ki az esetet a bírság kiszabása előtt; azután is mulaszthatott, mert a számítógépében egy másik - valószínűleg építési - ügyben a szövegszerkesztővel rosszul írta át az adatokat és az összeg maradt a 1,5 milla, amit kiküldött; végül utólag hazudott és új határozatot hozott a kis összeggel. Nemcsak nálunk hazudnak a hatóságok! A tegnap Németországban lelőtt két rendőr ügyében bravúros nyomozást mondtak, miközben a tettes a személyi igazolványát és a jogosítványát a helyszínen hagyta. Mi tartott 12 óráig, amíg elindultak hozzá a rendőrök? Időközben ő feladta magát az ügyvédje segítségével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!