Věra Jourová sem hajlandó kommentálni a Soros-aktákat

2022. február 15. 10:00

Megkeresésünkre sem akarja kommentálni a Soros-hálózat működését leleplező, kiszivárgott mondatokat az uniós biztos.

2022. február 15. 10:00
null
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

Megkerestük Věra Jourová biztos asszonyt, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős biztosát, aki korábban az esélyegyenlőségért felelt, hogy kommentálja a Soros-aktákat, azaz a Soros-hálózat embereinek kiszivárgott mondatait arról, hogy valójában az NGO-k manipulálják az újságírókat, a nyugati liberális média valóban igaztalanul rossz képet fest Magyarországról és Lengyelországról, valamint hogy egy szocialista miniszterelnököt szívesebben látna Brüsszel Magyarországon, és annak sok mindent elnéznének. 

A hazánk ellen gyakran hadakozó cseh biztostól azt szerettük volna megtudni, hogy nem jelenti mindez azt, hogy az EU kettős mércét alkalmaz ellenünk, és nem kerülnek-e így más megvilágításba az EU és hazánk közti konfliktusok.

Levelünkre azonban viszonylag tömör választ kaptunk Jourová egy hivatalnokától: „A Bizottság politikailag színvak. Nincs további kommentárunk a nemzeti választási kampány kontextusában született kommentárokra.” 

Korábban megkerestük a PILnetet, amelynek a Soros Alapítvány és egyéb szervezetek, például a Freedom House kiszivárgott felvételeken manipulációiról beszélő, korábbi Soros-alkalmazott Andrej Nosko az európai vezetője. A PILnet egy olyan NGO, ami ingyen kínál ügyvédi védelmet más NGO-knak, azaz pro bono szolgáltatásokat nyújt. Onnan is azt a választ kaptuk, hogy Nosko nem nyilatkozik az ügyben.

Kerestük a TASZ-t, a Helsinki Bizottságot és az Amnesty Internationalt is. A Helsinki Bizottság bizarrnak nyilvánította kérdéseinket, az Amnesty pedig tagadta, hogy külföldi újságírókat manipuláltak volna.

Nyitókép: YVES HERMAN / POOL / AFP

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andreas1970
2022. február 15. 18:29
Ez a valasz nem valasz sem Vera Jurovatol, sem az Amnesty Internationaltol es semilyen mas Soros altal penzel szervezettol, illetve biztostol! A halgatasukkal, illetve pontosabban a 'nem komentalasukkal' u.i. csak azt tamasztottak ala, hogy a Magyarorszagrol altaluk terjesztett hirek IGEN Is manipulaltak es ezert nem objektivek, illetve partatlanok. Ha Vera Jurova tenyleg partatlan lenne, akkor az a minimum, hogy az illeto orszag kepviselojet bevonva objektiv kivizsgalast ker a Sorors NGO-kra, az Amnasty Internationalra es mindenkire, aki ebbe a lejarato kampanyba belekeveredett. Mivel Vera Jurova ill. az erintettek ezt nem tettek, hitelesseguket vesztettek minden olyan eljarasban, amelyet Magyarorszag ellen inditottak. Tovabb megyek, az elfogultsaguk miatt Vera Jurova es az Amnasty International mukodeset is illene felfuggeszteni.
Rácz Gabriella
2022. február 15. 17:55
Az EU biztosnak konkrét ügyre nincs válasza. Sokat mondó! A kitalált eseteket meg felfújják mint a lufit.
fatman
2022. február 15. 14:01
nyilván nem beszél... azért szép, h most persze politikailag semleges, 1 hete meg kijelentette, h nem lesz tiszta a választás, meg ilyenek... annyira szánalmas...
Highlander07
2022. február 15. 13:48
Úgy látom, hogy a magyar elhárításnál végre felemelték a seggüket, és elkezdtek dolgozni. Mondjuk elég későn, de jobb későn mint soha. Úgy kellett a retardált liberálnáciknak. Magukat buktatták le :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!