Gyurcsány: Ami a devizahitelesekkel történt, az disznóság

2022. március 23. 12:20

„Rendesen átverték őket” – írja a DK elnöke, majd a Fideszt is megvádolja azzal, hogy a forintosítással „elengedték” a bankokat. Csupán arról feledkezett meg Gyurcsány, hogy az általa vezetett kormány nem tett semmit az árfolyamok elszabadulása ellen, hogy visszafordítsa a folyamatokat.

2022. március 23. 12:20
null

Gyurcsány Ferenc egy videót osztott meg a Facebook-oldalán, amely a devizakárosultakról szól. A volt miniszterelnök bejegyzésében kiemelte, hogy „ami a devizahitelesekkel történt, az disznóság. Rendesen átverték őket. Először a bankok. Aztán meg Orbán kormánya a forintosítás árfolyamával, a bankok elengedésével. Mocskos munka volt. ”

A DK elnöke hozzáfűzte: „Mi majd kinyitjuk ezeket a szerződéseket. Mert ezt követeli az igazság, és sok százezer ember élete.”

Nem ez az első eset, hogy a DK ígéreteket tesz a devizahitelek miatt megkárosult állampolgárok felé, ezt korábban Dobrev Klára is megtette már. Pusztán annyiról feledkeznek meg, hogy a Gyurcsány-kormány nem tett semmit az árfolyamok elszabadulása idején a fogyasztókért.

 

Kik a felelősök?

Róna Péter, az ellenzék korábbi államfő-jelöltje egy megszólalásában kifejtette, hogy szerinte kik a felelősek az ügybenSzerinte a magyar gazdaság korábbi vergődésének első helyen álló oka a devizahitelezés bevezetése volt, melyért

hét embert tett felelőssé: Járai Zsigmondot, Király Júliát, Simor Andrást, Gyurcsány Ferencet, Bajnai Gordont, Oszkó Pétert és Felcsúti Pétert.

Mindez abból a Schiffer Andrásnak címzett leveléből derült ki, amelyben bejelentette, hogy távozik az LMP alapítványának éléről és a magyar közéletből.

Róna ezen vádjai 2012 novemberében kerültek nyilvánosságra. Levelében akkor arról írt: „A magyar gazdaság és társadalom vergődésének okairól sokat lehetne írni és mondani – írtam és mondtam is – de van egy, amely nézetem szerint az összes többit maga mögé utasítja, ez pedig a devizahitelezés.”

Százezrek élete ment tönkre

A közgazdász úgy látta, életek százezrei mentek helyrehozhatatlanul tönkre, a fizetőképes kereslet nagyon hosszú időre megroppant, maga a bankrendszer működésképtelenné vált, kis- és középvállalatok tízezrei dőltek be, munkahelyek százezrei szűntek meg, és a Magyar Nemzeti Bank elvesztette a monetáris folyamatokra gyakorolható hatását egy hazug, csalárd termék bevezetése miatt.

Róna leírta, hogy 2006-tól kezdve kétségbeesetten küzdött a devizahitelezés leállításáért, amiért meg is kapta a kókler minősítést a devizahitelezés megalkotóitól. „Kik voltak ők? Hát Járai Zsigmond, Király Júlia, Simor András, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Oszkó Péter és Felcsúti Péter” – sorolta a neveket. Szerinte Oszkó Péter és Felcsúti Péter dolgozta ki azt a banki magatartási kódexet, ami végtelen cinizmussal nemhogy nem vetett véget, hanem egyenesen szentesítette a devizahitelezést.

A közgazdász szerint

azok, akik ezért a „disznóságért” személyesen felelősek, több mint egymillió embert fosztottak meg mindenüktől.

Nyitókép: Facebook

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. március 24. 07:36
Ezt a disznóságot Te csináltad. Köszönjük.
huda
2022. március 24. 05:03
Gyurcsány és társai hazudtak, átbaszták a magyar embereket ,életeket tettek tönkre ,és nem csináltak semmit ,csak nézték ahogy emberek lettek földön futók, ha most idejön egy átmosott agyú balos szaros húszéves és aszt mondja ,hogy ez nemigaz szájba baszom .
bonbon
2022. március 23. 21:18
A MOCSKOS, HAZUG KURVA ANYÁDAT SZÁJBA BASZHATNÁD!!! NEM KICSIT, NAGYON!!!
foldizs
2022. március 23. 15:57
Mekkora kópé ez a Gyurcsány, és mégsem számoltatják el, 12 év kormányzás alatt sem! Mit tudhat? Van egy fotója Viktorról meg a kecskéjéről?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!