Egy méterrel megemelik a magyar-szerb határkerítést

2022. július 16. 13:41

Két fontos, déli határral kapcsolatos döntést is hozott a kormány pénteken.

2022. július 16. 13:41
null

A pénteki Magyar Közlönyből kiderült, hogy a kormány arról döntött, hogy:

  • a magyar–szerb határon az ideiglenes biztonsági határzárat átalakítják úgy, hogy a kerítés tetején elhelyezkedő biztonsági elemet (hattyúnyak) 1 méteres magasságban építik ki,
  • a szerb és a horvát szakasz találkozásánál, a Duna–Dráva Nemzeti Park területén a Hóduna határszakaszon ideiglenes biztonsági határzárat építenek ki.

Az is kiderült, hogy emiatt a tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó kiadásokat 19 és fél milliárddal léphetik túl.

Orbán Viktor pénteken beszélt arról, hogy a keleti határon meg kell jelennie a hadseregnek, ezért a déli határon szükség lesz úgynevezett határvadászok bevonására is, akiket már el is kezdtek toborozni.

A kép illusztráció. Fotó forrása: MTI/Rosta Tibor

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TARR Ferenc dr.
2022. július 19. 10:58
Tisztelt Hozzáértők! Miért NINCS egy HANG sem a magyar-horvát határon történtekről??? Vagy, ott nem kell HATÁRVÉDELEM??? Úgy látszik: NEM!! De MIÉRT??? Csak nem azért, mert e déli szomszédunk a délszláv háború után OTT FELEJTETT több TÍZEZER AKNÁT??? Igaz ez? Valószínű.
Egy Ember
2022. július 18. 23:32
1977-1979 határvadász voltam a csehszlovák-nyugatnémet határon. Azt mondta a zászlóalj parancsnok aki meghalt az nem fog már beszélni. Most én is azt mondom akinél fegyvert látnak célzott lövéssel likvidálni kell.
citromosParizer
2022. július 17. 23:06
és amúgy miért nincs bekenve disznózsírral? meg a környéke fellocsolva? kiderülne mennyire erős a hitük :)
masikhozzaszolo
2022. július 17. 17:37
Meg süllyeszteni is kellene. Hadd ásson a pocok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!