Nem tart saját rendezvényt a Mi Hazánk az Andrássy úton, csak lefoglalták a Pride elől

2022. július 22. 09:06

„Az Andrássy utat visszaadjuk a normális embereknek, családoknak” – mondta Novák Előd.

2022. július 22. 09:06
null

– mondta Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke azzal kapcsolatban, hogy a párt korábban lefoglalta az Andrássy utat a Budapest Pride elől. A felvonulás így idén a Carl Lutz rakpartról indul és a Szabadság téren ér véget – írja a 24.hu.

A Társaság a Szabadságjogokért jogásza ezzel kapcsolatban azt mondta, a közterületen tartandó tüntetést csak bejelenteni kell a rendőrségnek, a rendőrség pedig tudomásul veszi azt, vagy megtiltja.

Hegyi Szabolcs továbbá hangsúlyozta, hogy a gyülekezési törvény felsorolja a tiltóokokat, ha azok egyike sem áll fenn, akkor a rendőrség tudomásul veszi a bejelentést. Arra nincs joga a rendőrségnek, hogy „megvalósulási” feltételt támasszon, vagy ellenőrizze a gyűlés megtartását. Tehát formálisan nem sért jogot az, aki nem tartja meg a tudomásul vett bejelentése szerinti gyűlését.

Nyitókép: PETER KOHALMI / AFP

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2022. július 22. 17:05
Azok az emberek, akik részei a normális eloszlásnak, normálisnak tekintendők még akkor is, ha szexuális identitásuk a többségétől eltérő. Valamikor fel sem merült, hogy a kolostorok, zárdák lakóit, a hajók legénységét abnormálisnak tekintsék, pedig ezeken a helyeken bőven lehettek a mai abnormálisnak tekintettek.
Old Shatterhand
2022. július 22. 14:57
Csak tudnám, miért írjátok nagy betűvel? Amúgy meg aki harmóniában él magával, nem vonul rózsaszín boával, tangában férfi (vagy mi) létére. Nektek saját magatokkal van a bajotok, nem a világgal. Kutya nem foglalkozna veletek, csak hiányzik belőletek a méltóság.
sarzal
2022. július 22. 14:11
a dékások is be lesznek öltözve meg maszkírozva....ahogy a vezér kiadta: Legyetek gyurcsányok! ez egy jó lehetőség....
Trombitás Keresztély
2022. július 22. 13:23
Ha például szombaton az Andrássyn valaki betöri a kirakatokat vagy valakit meglincselnek, akkor azért a Mi Hazánk lesz a felelős? Vagy a közterület-foglalással semmilyen felelősség, kötelezettség nem jár? Csak kérdezem. Mert akkor ilyen alapon nyilván a pride szervezői, résztvevői is azt csinálnak, amit akarnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!