„Felháborító!” – kiakadt a Gyurcsány-párti képviselő, mert nem függönyözték el Horthy Miklóst

2022. október 13. 14:19

„Vérlázító” Kopping Rita szerint, hogy Horthy Miklóst ábrázoló többméteres festmény alatt ülésezik a kecskeméti képviselőtestület.

2022. október 13. 14:19
null

Kopping Rita, a Gyurcsány-párt kecskeméti önkormányzati képviselője közösségi oldalán számolt be arról, hogy két év után Kecskemét testületi ülése ismét a város felújított dísztermében ült össze. A korábbi felújításon feltárt festményt, mely Horthy Miklós kormányzót ábrázolja, a korábbi közgyűlési megállapodás szerint függönnyel kell letakarni.

Most ez a függöny hiányzik. Vérlázító. A díjazottak köszöntése Horthy képe alatt zajlik és itt akarnak ülésezni. Az országban sehol nincs ilyen”

– méltatlankodott Kopping.

A Demokratikus Koalíció képviselője tiltakozásul kivonult a Közgyűlés üléséről.

Nyitókép: Facebook

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2022. október 15. 19:20
Sokkal jobban mutatna egy Apró Antal kép, ahogy éppen kirúgja Nagy Imre alól a sámlit.
Faterohm52
2022. október 14. 14:27
Rituske felhívnám a figyelmét arra a tényre, hogy a Kormányzó Úr nem lövetett a saját polgárai közé, és nem árulta el hazáját. Veletek ellentétben. Beszéljük egy kicsit az egri bíróság ítéletéről melyben elmarasztalták. Ismeri a közmondást "Ne menjen a napra kinek vaj van a fején".
mtray32
2022. október 13. 21:23
Elolvastam a hozzászolókat, hát a legtőbbb idióta, sajnálom ! tőbb mint valószinű, hogy nem ismerik az ifjabb generációi polgárok, hogy a Horty Miklós, aki miatt Magyarországnak sok kárt okozott ! Legalább 6 pontban leirom amit ez a "HAZAFI" miatt vesztett Magyarország népe ! A sorrend nem számit, hanem a tartalom ! 1. Szövetséget kötött Htlerrel, s belement a II. világháborúba 2. E háborúban tönkre ment főleg Budapest s más városok ! 3. A Don kanyarnál elesett 200.000 magyar katona, s több ezer sebesűlt katona ! 4. Magyaroszág elvesztett terúleteket, a fél Erdélyt, Szlovákiából egy rész, Auszriából, Burgenlándot, egász Kárpátalját, s a volt Jugoszláviából, Újvidék, Szabadka ! 5. A ruszkik elfoglalták Magyarországot, s tőbb mint 40 évig komunista rendszer lett, a demokrácia helyett ! 6. S persze soknak nem fog tetszeni - Az akkori magyar kormány s a nagy hős Horty vezetésével, s a német nácikkal egyútt múködve meggyilkoltak a legkegyetlenebb módon 600.000 magyar zsidót !
Sibelius
2022. október 13. 20:10
Ha Kecskemétnek nincs szüksége arra a képre én szívesen átveszem. Nálam soha nem lesz lefüggönyözve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!