Megszólalt Bajnai Gordon bizalmasa a baloldal amerikai kampánypénzeiről

2022. november 22. 12:08

Korányi Dávid állítja: nem egy párt vagy jelölt kampányára adott pénzt az Action for Democracy.

2022. november 22. 12:08
null

Korábbi összefoglaló cikkünkben beszámoltunk arról, hogy az ellenzéki pártok mit szóltak az Egyesült Államokból érkező kampánytámogatásról. Márki-Zay állítása szerint mind a hat párttal egyeztetett az MMM a támogatásokkal kapcsolatban, az LMP, a Momentum, a Jobbik, és a Demokratikus Koalíció azonban egyöntetűen azt nyilatkozták: nem tudtak semmit ezekről a pénzekről. 

Megszólalt Bajnai bizalmasa is

Az amerikai pénzek kapcsán most megszólalt a Telexnek a történet egyik főszereplője, az Action for Democracy (A4D) elnöke, Korányi Dávid is. 

Mint Bajnai bizalmasa fogalmazott, először sokkolta a kormányzati lejáratás, és értetlenül áll az egész előtt,

hiszen állítása szerint Márki-Zay Péter teljesen nyíltan kommunikált az amerikai forrásokról, és transzparens módon nyilvánosságra hozta a támogatási összegeket is.

Korányi szerint az A4D egy olyan szervezet, ami „kiáll az euroatlanti értékrend, a jogállamiság és a demokrácia mellett”, és ennek fényében, hozzátette: „mikor máskor próbáljuk meg bemutatni azt, hogy mit veszít a magyar társadalom a demokrácia és a jogállamiság lebontásával, az uniós pénzek ellopásával, a keletre sodródó politikával, és a gyáva lapítással, amit a magyar kormány az orosz agresszió fényében előad?”.

Korányi azt is elmondta: „nem pártpolitikai vagy kampánytámogatásról” van szó,

A Telex megkérdezte tőle, hogyan lehet elválasztani a kettőt, ha az ellenzéki pártokat és listát Márki-Zay Péter vezette, mire közölte: „mi ezt nagyon egyértelműen kikötöttük a szerződésben. Feketén-fehéren benne van, hogy a kettőt el kell választani”.

Nyitóképen: Korányi Dávid és Karácsony Gergely. Forrás: Facebook

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. november 22. 17:44
Pont ,mint a norge alap. Felzárkoztatásra adják,de tüntetésre fordítják.
Pierre
2022. november 22. 16:10
hova tuntel fodor lacika? Olyan jol haladtunk mar, hogy konnyes szemmel, szipogva beismerd, hogy a FIDESZ HAZAARULO, ha a mostani tamogatas elfogadasa is hazaarulas.
Pierre
2022. november 22. 16:06
A FIDESZ AMERIKAI PENZEN, HAZAARULASSAL EPITETTE FEL A PARTJAT. Ennyit kapott Sorostól Orbán és a Fidesz, mikor igazán kellett. https://magyarnarancs.hu/belpol/ennyit-kapott-sorostol-orban-es-a-fidesz-mikor-igazan-kellett-103546
Pierre
2022. november 22. 15:42
.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!