Újbuda DK-s polgármestere is bejelentette, hogy újraindul

2022. november 28. 19:32

László Imre a kerület korábbi vezetőjét, Molnár Gyulát is maga mellé vette.

2022. november 28. 19:32
null

Baranyi Krisztina, Ferencváros ellenzéki polgármestere után Újbuda DK-s irányítója, László Imre is kedvet kapott a bejelentéshez: hétfő délután a Facebookon tette közzé, hogy elindul a 2024-es önkormányzati választáson is – számolt be a 24.hu

A polgármester azt írta: „Szeretném a megkezdett munkát folytatni az újbudai polgárok szolgálatában, remélhetőleg már könnyebb és kezelhetőbb körülmények között.” László egyúttal azt is közölte, hogy az újraválasztási elképzelései megvalósításához új ember is kell. Az új erő ebben az esetben

a kerület régebbi vezetője, Molnár Gyula lesz.

„Ez új és más működést igényel, ezért felkértem barátomat, Molnár Gyulát, hogy vezényelje ezt a folyamatot. Ő az az ember, aki öt parlamenti választást nyert, két cikluson keresztül volt kerületünk polgármestere. Itt született, itt élt és él a mai napig, mindent tud és mindent ismer a kerülettel kapcsolatban” – írta László.

Lakos Imre is csatlakozik a brigádhoz

A lap úgy tudja, Molnár mellett az újraválasztási csapat tagja lesz Lakos Imre is, aki korábban SZDSZ-s színekben ült a XI. kerület alpolgármesteri székében, ám időközben szintén csatlakozott a DK-hoz, sőt ő a párt választókerületi elnöke. A portál emlékeztet: László Imre két éve már próbálkozott az együttműködéssel, ki is nevezte Lakost kabinetfőnöknek,

de néhány hét után kiderült, hogy nem tudnak együtt dolgozni.

Lakos akkor közös megegyezéssel távozott, a másfél hónapos kabinetvezetői ténykedéséért nyolcmillió forinttal a zsebében.

A Kopaszi-gát környékének egyik ingatlanát érintő telekügyben korábban Molnár Gyulát nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre, Lakos Imrét  hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték másodfokon, ám a Kúria végül mindkettőjüket felmentette.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FAdamus
2022. november 30. 16:30
Hova jelenti még be? Az önkormányzati választások 2024 végén lesznek.
westend
2022. november 29. 09:55
hát, ha tényleg nyer újra ez az ostoba mengele, akkor az újbudaiak meg is érdemlik, az összes többi kommunistával együtt.
laikus19
2022. november 29. 09:53
Valójában ez a régi, bevált módi: az elvtársak felrepülnek a fáról, aztán visszarepülnek, szinte senki sem ugyanarra az ágra, de mindenki ugyanarra a fára. Van egy szavazói réteg, sajnos a fővárosban elég jelentős, akiknek mindegy, a központi utasítás az irányadó -, őket ezzel a módszerrel folyamatosan lehet etetni.
Fehér Agyar
2022. november 29. 09:20
Bodrogi Gyula ajánlásával
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!