Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította a meggyilkolt rendőrt

2023. január 13. 14:33

A belügyminisztérium emellett soron kívül rendőrfőhadnaggyá nevezte ki a néhai Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert.

2023. január 13. 14:33
null

A tárca azt írta, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály Körzeti Megbízotti Alosztály körzeti megbízottja pénteken kórházi ellátása közben vesztette életét, miután egy, a XI. kerületi Lecke utcában lévő társasházban – rendőri intézkedés közben – egy férfi egy 17 centiméter pengehosszúságú, recézett élű tőrkéssel mellkason, szívtájékon szúrta. A közlemény szerint Pintér Sándor részvétét fejezte ki az elhunyt rendőr hozzátartozóinak.

Baumann Péter temetéséről – amelynek költségeit teljes körűen a rendőrség viseli – később intézkednek,

a hátrahagyottakról történő kegyeleti gondoskodás összes lehetőségét a Belügyminisztérium biztosítja”

– írták.

Közölték azt is, hogy a rendőri intézkedés során egy másik rendőr a bal combján, egy harmadik rendőr pedig a mellkasának jobb oldalán és jobb karján szenvedett szúrt sérüléseket. A sérült rendőrök – rövid üldözés után – támadójukat a helyszín közelében elfogták. A két megsérült rendőrt a belügyminiszter elismerésben részesíti – tették hozzá. 

A tárcavezető – a rendészeti államtitkár, az országos és a budapesti rendőrfőkapitány kíséretében – pénteken a „közelmúltban példa nélkül álló bűncselekmény” helyszínén tájékozódott a történtekről, majd meglátogatta a még megfigyelésen kórházban tartózkodó megsérült járőrt (társa ellátását követően már otthonában lábadozik), akinek a rendészeti vezetőkkel közösen mielőbbi felgyógyulást kívánt – áll a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. január 14. 09:44
Akkor folytassuk onnan, hogy a Lecke utca neve mostantól (ha a család beleegyezik) Baumann Péter utca, a házra pedig kerüljön emléktábla, a temetésekor pedig 12:00-kor minden egyenruhás álljon meg legyen bárhol is és némán tisztelegjen. Aki pedig közülünk rendőrrel találkozik az elkövetkező napokban, fejezze ki részvétét bátran. Jól fog esni nekik.
-Zsolt-
2023. január 13. 20:01
Szörnyű, ami vele történt. Nyugodjék békében. De azt hiszem az ilyen hőssé avatásokra, és előlépetésekre szokták azt mondani, hogy "halottnak a csók". A család helyében a vádlottak padjára állítanám Pintért, mint a területért és ezért a rendőr életéért is felelős minisztert.
kivancsijani
2023. január 13. 16:01
El kellene mozdulni a zéró tolerancia felé drog téren. Valamikor ez a kis köcsög is fűvel kezdte, most meg ott bambul a kihallgatásán és lehet, azt sem tudja, mit tett.
Senki Alfonz
2023. január 13. 15:56
Három dolog biztosan hiányzik, hiányzott: 1., A megfelelő, hatékony közelharci kiképzése a rendőröknek! 2., Golyóálló mellény állandó viselete (testre, szívre szúrt az elkövető). 3., A két évvel ezelőtti eset alapján bejelentettt tézer alkalmazása. Mindhárom hiányosság rendőri vezetési hiba!!! Részvétem a fiatalember családjának!!! Ezek után miért írogatnak a széplelkek, hogy - mi társadalom - védjük meg egymást, mikor a rendőrök is csak sokszoros túlerővel bírnak el a támadókkal???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!