Vonatsínekre parkolt egy kecskeméti buszsofőr, utasostul

2023. április 28. 21:11

A rendőrség büntetőeljárás keretén belül vizsgálja az esetet.

2023. április 28. 21:11
null

Az Index információi szerint szerda reggel hat óra körül, a menetrend szerinte 1-es busz Kecskeméten váratlanul megállt a vonatsíneken, a sofőr leszállt a buszról, majd bezárta az utasokat.

Az átjáró lámpái ezután pirosra váltottak, mivel jött a vonat.

Az információk szerint a busz utasai kérlelték a sofőrt, hogy engedje le őket, de az nem tett így. Végül a vonatnak sikerült időben megállnia, ami után a buszsofőr visszaült a buszra és tovább ment.

Az Index megkeresésére elmondta a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, hogy büntetőeljárás keretén belül vizsgálják az eset körülményeit.

FRISSÍTÉS:

Az INTER TAN-KER Zrt. közleményt adott ki a történtekről.

Eszerint a Kecskemét Megyei Jogú Város közösségi közlekedési szolgáltatását biztosító INTER TAN-KER Zrt. által üzemeltetett egyik autóbusz 2023. április 26. napján egy sajnálatos közlekedési esemény részese volt.

Közölték: „Az 1. számú vonalon menetrendszerűen közlekedő egyik autóbusz, amely a kecskeméti Homokbánya Kollégiumtól 06:00 órakor indult, a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola megálló után az Izsáki úti átjáróban a vasúti síneken megállt, majd a sorompó lecsukódott, mielőtt az autóbusz elhagyta volna a vasúti átjárót. Az autóbuszvezető a gépjármű ajtajait kinyitotta, az utasok a járművet elhagyták. Személyi sérülés, közlekedési baleset nem történt, az utasok a járművet biztonságosan elhagyták.

A közlekedési eseményről tett bejelentés kapcsán a közlekedési szolgáltató azt kivizsgálta a rendelkezésre álló adatok alapján és a szolgálatot teljesítő gépjárművezető meghallgatásával. A járművezető a megállóhelyről elindult, majd ahogy az autóbusz elejével áthaladt a vasúti átkelőn, észlelte, hogy az útfelújítás miatt egy terelőbója forgalmi akadályt képez, mellette a járművel nem tud elhaladni, ezért megállt és kiszállt a vezető fülkéből, hogy az akadályt megszüntesse. A közlekedési akadály elhárítása során a vasúti átjáró fényjelző készüléke tilosra váltott, illetve a sorompó rácsukódott a járműre. A gépjárművezető kinyitotta az autóbusz ajtajait, hogy az utasok a járművet biztonságosan el tudják hagyni, majd kihaladt az átjáróból, felvette a leszállt utasokat és folytatta a járatot. Az esemény során személyi sérülés nem történt, dologi kár nem keletkezett.

A kivizsgálás során megállapítottuk, hogy a közlekedési esemény - a gépjárművezető felelősségét nem mentő okból - azért következett be, mert a vasúti átjáró útszakaszán útfelújítási munkák zajlanak és ideiglenesen, a munka üteme szerinti folyamatos áthelyezéssel terelőbóják és táblák kerültek kihelyezésre. Többszöri jelzés ellenére ezek a tárgyak sok esetben nem kellő gondossággal kerülnek elhelyezésre és az autóbuszok biztonságos elhaladását nem teszik lehetővé. Ez történt a panaszban ismertetett esetben is, a forgalmat akadályozó műtárgyat az autóbuszvezető későn észlelte, akkor, amikor már az átjáróban tartózkodott. A gépjárművezető ezeket az akadályt képező jelzéseket - nem kellő körültekintéssel - kívánta olyan helyzetbe hozni, hogy az autóbusz áthaladása lehetséges legyen.

A közlekedési eseménnyel kapcsolatosan a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedési Osztálya eljárást indított. Az INTER TAN-KER Zrt. a rendőrhatósággal az esemény kivizsgálásában teljeskörűen együttműködik. A folyamatban lévő eljárásra tekintettel az esettel kapcsolatosan a közlekedési szolgáltató további tájékoztatást nem kíván adni. Az érintett gépjárművezető munkaviszonya a közlekedési esemény napján megszüntetésre került.Az INTER TAN-KER Zrt., mint Kecskemét közösségi közlekedését biztosító szolgáltató, miként az elmúlt években is, így továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy az általa nyújtott közszolgáltatást a kecskeméti utazóközönség biztonságos körülmények között, magas színvonalon vegye igénybe, a bejelentett közlekedési esemény egyszeri és többet meg nem ismétlődő esemény maradjon, amellyel kapcsolatban sajnálatát fejezi ki és amelyért az utazóközönség elnézését és bocsánatát kéri.”

Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2023. április 29. 20:37
"Vonatsínekre parkolt egy kecskeméti buszsofőr, utasostul" Múltkor meg egy repülő az egyik légi folyosó leállósávjában parkolt le.
nempolitizálok
2023. április 29. 16:41
Az a fura, hogy a sofőrt nem lincselték meg. Én biztos, hogy akármilyen áron, de leszálltam volna a buszról. Amúgy egy nő megáll ma előttem a lámpánál, ami piros. Zöldre válta a lámpa, nő nem indul. Dudálok, semmi. Elhúzok mellette, a külvilágról tudomást sem véve., telefonál. Még csak felém sem nézett.
DonCiccio
2023. április 29. 15:57
A szerkesztőségben meg fogadásokat kötöttek hányan szopják be ezt a kamuhírt
Rizsa
2023. április 29. 14:29
Egy életre eltiltani a vezetéstől !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!