Civil aktivista a tüntetésekről: „Az áldozatokra, a botrányokra fogékonyabbak vagyunk”

2023. május 07. 16:08

Horgas Péter a Magyar Narancsnak azt nyilatkozta, „klassz lenne, ha nem csak így tudnánk bekerülni a médiazajba!”

2023. május 07. 16:08
null

Horgas Péter civil aktivista, színházi ember interjút adott a Magyar Narancsnak az elmúlt időszak tüntetéseiről. Horgas egy azok közül, akik a Belügyminisztérium előtti, április 24-i ülősztrájkot is szervezték.

A civil aktivista a lapnak az ülősztrájk kapcsán felidézte, hogy bár az nem volt előre bejelentett, de a rendőrség tudott róla. „Évek óta jó a kapcsolatom a rendőrségnek azzal a részével, amelyik a különböző megmozdulásokat, programokat engedélyezi, korrekt az együttműködés” – fogalmazott Horgas. A Magyar Narancsnak azt is elárulta, hogy ott volt a Karmelitánál is, és kapott egy kis adag könnygázt.

Színházi emberként arra is kitért, hogy „nagy tanulság és komoly élmény”, amikor össze tud kapaszkodni valakivel. Szerinte ez kezdődött el a múlt hétfői akcióval.

„Az áldozatokra, a botrányokra fogékonyabbak vagyunk”

Majd azzal folytatta, hogy jogos kérdés, hogy miért nem jelentették be a demonstrációt. „Keressük az új, meglepő formákat, keressük azokat az eszközöket, amelyekkel föl tudjuk hívni a figyelmet, hogy több emberhez eljusson az üzenetünk. 

– hangsúlyozta a lapnak.

A fentiekhez Horgas azt is hozzátette, „rengeteg közös, szép ügyünk van, és lehetne, de az áldozatokra, a botrányokra fogékonyabbak vagyunk.”

„Egy színházi ember talán ezekben a folyamatokban segíthet”

Az aktivista arról is szólt az interjúban, hogy „ebben az országban akarok élni, nagyon szeretem a szakmámat, nagyon fontosnak is érzem azt, hogy képekben fogalmazhassak. Mégis el kell végezni azt a munkát, amit harminc évvel ezelőtt nem végeztünk el. Közösen, együtt. Szóval a nevem mellett maradjon csak a tervező, és jöhet a politikus is”.

Horgas arra is kitért, hogy „meg tudjuk-e nevezni a hibákat, a bűnöket? A felelősöket, a gazembereket, akik kifosztják és elárulják hazánkat, akik szégyent hoznak ránk. És tudunk-e békét teremteni? Elég bátrak és erősek vagyunk-e, hogy határozottak, kitartóak és szelídek, kedvesek maradjunk? Egy színházi ember talán ezekben a folyamatokban segíthet” – jelentette ki, utalva arra, hogy szerepet vállal a megmozdulások szervezésében.

Nyitókép: Képernyőfotó

***

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2023. május 08. 08:04
De miből él ?
zakar zoltán béla
2023. május 07. 19:53
"civil"
I.N.R.I.
2023. május 07. 19:42
A tüntetők 10-szer kevesebb munkaidővel többet keresnek mint a rájuk vigyázó rendőrök, mentősök vagy az utánuk takarító közteresek...
Amerigo
2023. május 07. 19:27
telekaszter: a kommentet a szép libernyák éttermiséginek címeztem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!