Kibékült a vezérkari főnök és a lengyel nagykövet

2023. május 12. 18:20

Dr. Böröndi Gábor altábornagy rendkívül fontosnak tartja a Lengyelországgal való kapcsolatok erősítését.

2023. május 12. 18:20
null

A Honvéd Vezérkar Főnöke és Lengyelország Budapestre akkreditált nagykövete közös nyilatkozatot tett – számolt be róla a Magyar Honvédség a Facebook-oldalán.

A nyilatkozatban az áll, hogy Dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke 2023. május 12-én hivatalában fogadta Sebastian Kęciek urat, a Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövetét és Sławomir Mnitowski ezredest, lengyel védelmi attasét.

A megbeszélés során megerősítették a nagy múltú magyar–lengyel kapcsolatok és a szolidaritás kiemelkedő jelentőségét,

továbbá aláhúzták a közös szövetségbe tartozás és ennek margóján megfogalmazott célok és az együttműködés fontosságát.

Kęciek nagykövet nyilatkozatában felhívta a figyelmet, hogy a náci Németország és a Szovjetunió 1939-ben Lengyelország ellen irányuló, provokálatlan agressziójának áldozatául eső lengyel társadalmat érintő kijelentés nem volt helyénvaló. Ezzel kapcsolatban Böröndi altábornagy világossá tette, hogy

nem állt szándékában megkérdőjelezni azt, hogy Lengyelország a legfőbb áldozata és elszenvedője volt a II. Világháborúnak.

A Honvéd Vezérkar főnöke rendkívül fontosnak tartja a Lengyelországgal való kapcsolatok építését.

***

Nyitókép: A Magyar Honvédség Facebook-oldala

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rendesember
2023. május 13. 12:14
korrekt.
Vikijo
2023. május 13. 06:56
Nyilvánvaló hogy ott nem lehetett tárgyalni, hiszen előtte sok engedményt tettek a németeknek és szerződések kötelezték a nyugatot. A jelenlegi helyzetben a status quo védelme az ok amit viszont nem a szentlélek garantál hanem az atomhatalmak, ezért ált elő a patthelyzet miveé az egyik atomhatalom szegte meg.
machet
2023. május 12. 20:19
Érdekes ez az új főnök.Kissé bizonytalan az egész eddigi menete.
Rugo
2023. május 12. 19:54
Lengyelországot el kell felejtenünk. Jelenleg is a világháború kirobbantásán dolgoznak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!