Nincs meg az összhang: a PDSZ menne egyeztetni Pintér Sándorral, a Tanítanék Mozgalom nem

2023. május 20. 12:41

Vannak dolgok, amikben nagyon nem értenek egyet.

2023. május 20. 12:41
null

Közleményt adott ki a Tanítanék Mozgalom, amelyben azt írják: Pintér Sándor egyeztetésre hívta a parlamenti frakciók vezetőit a státusztörvény kapcsán.

A Tanítanék Mozgalom álláspontja egyértelmű: a kormány bosszújának eszközéről, azaz a státusztörvényről tárgyalni nem lehet, teljes egészében el kell utasítani”

– írták, egyúttal felszólítva a parlamenti pártok valamennyi képviselőjét, hogy a belügyminiszterrel a törvényről ne egyezkedjenek.

Törésvonal

A Telex megkérdezte erről a Pedagóguszok Demokratikus Szakszövetségét, akik azonban merőben ellenkező álláspontot fogalmaztak meg. 

Aki elzárkózik az ilyen kezdeményezésektől, az megadja annak az esélyét, hogy a kormány magát demokratának állítsa be,

és azt mondja, ők akartak egyeztetni, de a tárgyalófelek erre nem voltak hajlandók” – mondta a Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányi tagja. Nagy Erzsébet szerint el kell mondani a kormánynak, hogy mi a gond a státusztörvénnyel, ezt az ellenzéki pártoknak is világossá kell tenniük és képbe kell kerülniük a státusztörvény problémáival.

A baloldali pártok közül eddig a Jobbik és LMP jelezte, hogy elmennének egyeztetni, a DK ahhoz a feltételhez kötötte, hogy a belügyminiszter a tanárokkal és szervezettekkel is üljön le, a Momentum pedig látszatintézkedésnek nevezte az egyeztetést.

Nyitóképen: Pénteki tüntetők. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. május 20. 18:02
Ők inkább tüncizgetnének.
Robert69
2023. május 20. 18:01
Ennek a cirkusznak már semmi köze a tanárokhoz vagy a diákokhoz, pénzhez szakmaisághoz. Ott vannak a baloldali politikusok rátelepedtek és a saját szalonnájukat sütögetik, felhasználják kihasználják akit és amit csak a gyomruk elbír...
letsgobrandon
2023. május 20. 17:23
a PDSZ menne egyeztetni Pintér Sándorral, a Tanítanék Mozgalom nem ---- de mégis mi a faszról ? a költségvetés adott.. ha több lóvét akarnak.. keressenek munkát
balbako_
2023. május 20. 16:39
A Tanítanékból hiányzik a taníthatnék. Jobban szeretnek tüntikézni napidíjért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!