Pintér Sándor vizsgálatot rendelt el a mentőknél Gálvölgyi János ügyében

2023. május 13. 09:51

A belügyminiszter arra kérte fel tárcája belső ellenőrzési főosztályát, hogy visszamenőleg is nézzék át a központi mentő irányító csoporthoz érkező hívások esetlapjait.

2023. május 13. 09:51
null

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, az Országos Mentőszolgálat pénteken közleményt adott ki, amelyben leírták, kivizsgálták, hogy miért nem érkezett ki időben a mentő a Gálvölgyi Jánoshoz.

A vizsgálat rámutatott, hogy a segélyhívást fogadó mentésirányító rosszul döntött, amikor a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta, ennek következtében nem történt meg a rendelkezésre álló és riasztható rohamkocsi azonnali kiküldése.

 Samu Attila, a Belügyminisztérium sajtófőnöke a Népszavát arról tájékoztatta:

Pintér Sándor belügyminiszter időszerűnek látott egy vizsgálatot a mentőszolgálatnál.

Arra kérte fel tárcája belső ellenőrzési főosztályát, hogy visszamenőleg is nézzék át a központi mentő irányító csoporthoz érkező hívások esetlapjait, és foglaljanak állást, indokolt-e a mentésirányítók továbbképzése, érzékenyítése.

***

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinátor
2023. május 13. 19:56
rendőrségi vizsgálat??? hogy jön ez ide? - ha egy szervezetnek, egyénnek van mérlegelési lehetősége és ennek megfelelően dönt, akkor semmit nem lehet később számmonkérni rajta! - rendőrségi ügy csak akkor lehetne, ha kiderülne, hogy szándékosan rossz döntést hozott - jelen esetben a beteg életére tört - az intézkedő! Columbo hadnagy filmjében ez is elképzelhető, a mentőknél nem!
I.N.R.I.
2023. május 13. 17:45
Amennyiben a részletes vizsgálat nem azt állapítja meg, hogy elégtelen, sőt emberi életeket veszélyeztet az elégtelen budapesti mentőkapacitás és sürgősen bővíteni kell akkor fideszszavazók mehet: PINTÉR TAKAROGGY! Ha nem, pofanszartátok telibe a mentősöket.
I.N.R.I.
2023. május 13. 17:42
Az OMSZ irányítása évek óta elismeri, hogy Budapesten elégtelen a mentőkapacitás! Vidékről, akár 200 vagy több kilométer messziről rendelnek fel mentőegységeket. Már ez óriási szakmai hiba! Nem Miskolcról, Szegedről, Zalalövőről kell mentőautót felrendelni hanem Budapesten kapacitásbővítés kell. Mondjuk ennyi pénzért, ilyen elvárásokért nem lesz mentős! Éjjel-nappal menjen a pesti összeszart, hugyozott csövesekért, részegekért, drogosokért, indokolatlan hívásokért aztán akihez nem érnek ki időben pedig tényleg bajban van ott hallgassa, hogy mekkora paraszt amiről nem is tehet. Most a kormány meg is fenyegti a mentősöket! Nyíltan! A kevés kocsival nem tudsz kiérni mindenhova? Mész a börtönbe! A fidesz mindent megtesz a mentősökért (is). Majd mehetnek a Karmelitához vigyázba állni mikor Lófaszházy tüncikézik, órákra addig sem mennek a kevés kapacitás mellett a tényleg betegekhez! Számoljanak el eddig mennyi mentő, mennyi órában, mennyi dolgozóval ácsorgott egy be nem jelenett tüntetésen és kinek számlázták ki a mentőfelvonulásokat? Pintér azonnal rendeljen el belső vizsgáltot az ügyben! Mentősök hada áll a kordonbontogatóknak ingyen miközben mások miattuk meghalnak.
I.N.R.I.
2023. május 13. 17:33
A mentők miért nem jelentik fel Pintért? A napi 3900 indokolatlan bejelentőt? A napi 3900 indokolatlan mentőriasztás feljelentést ki nem vizsgálót? Megint a farok csóválja a kutyát, a fejétől bűzlik a hal....ennyit ér az ember ha mentős, Pintér?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!