Érzéketlenül „rúgott” a magyar diákokba az uniós biztos

2023. május 25. 07:31

Johannes Hahn a magyar diákok Erasmus pályázatával hergelt, ráadásul szerinte az EU-s pénzekhez sem kerültünk közelebb.

2023. május 25. 07:31
null

Johannes Hahn, az Európai Bizottság költségvetési biztosa az Európai Parlamentben arról beszélt, hogy Magyarország egyelőre nem teljesítette azokat a feltételeket, amelyek az uniós források folyósításához szükségesek. Ezért újabb feladatok várnak az Orbán-kormányra – írja a Euronews.

Az osztrák politikus szerint Magyarország eddig nem teljesítette az elvárásokat azon a szinten, amit elvártak. Továbbá hozzátette, az Európai Bizottság nem akadályozza a megegyezést, valamint a feltételeket sem változtatták meg.

„Kristálytisztán elmondtuk, mit várunk. Ezt többször is elmondtuk és közöltük az elvárásaink listáját is, ami mindig ugyanaz volt.

– mondta az uniós biztos. 

Kijelentette, mivel a jogállamisági eljárásnak nincsen konkrét, megszabott határideje, akár 2024-ig is elhúzódhat. Hahn szerint annak is valós veszélye van, hogy a magyar diákok kimaradnak az Erasmus programból, mivel a kormánynak július közepéig van lehetősége feloldani az összeférhetetlenséget az alapítványi egyetemek ügyében.

„Többször is nyilvánvalóvá tettem azt, hogy valós a veszélye annak, hogy a következő szemeszterek során az érintett egyetemek diákjai nem vehetnek majd részt a programban” – mondta Hahn. 

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Összesen 244 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. május 26. 17:29
A fidesz privatizálta az állami egyetemeket,most meg Brüsszelre mutogat..mint mindig..
Csigorin
2023. május 25. 17:29
Kristálytisztán elmondtuk, mit várunk. Ezt többször is elmondtuk és közöltük az elvárásaink listáját is, ami mindig ugyanaz volt: amibe eppen harautesszeruen bele tudtunk kotni
amca
2023. május 25. 15:48
Ostoba osztrák bangóné baromez Bun Cohn. Ismerjük már. A franc emberi jogi Dantonék. A jogállami koba, meg lenyin A jogállai cohnbéla Jogállami apád Gitler Jogállami JUSA Jogállami Jiszrael Jogállami Tálibok. Meg anyád ,
barany
2023. május 25. 14:16
Baromi ellenszenves, rossz arcú ember. A gyűlölet uralja a képét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!