Navracsics Tibor: Közel állunk a megoldáshoz

2023. május 16. 19:06

A miniszter szerint rendben haladnak a tárgyalások az alapítványi egyetemek ügyében Brüsszellel.

2023. május 16. 19:06
null

Navracsics Tibor Johannes Hahnnal, az Európai Bizottság költségvetésért felelős tagjával a Magyarországon közalapítványi formában működő egyetemek kuratóriumi tagságával kapcsolatos kérdésekről tárgyalt Brüsszelben – írja a  HVG.

Korábban megegyezés született Brüsszellel arról, hogy a miniszterek, államtitkárok, országgyűlési képviselők és kormánymegbízottak nem lehetnek kuratóriumi tagok, de

nem volt szó a polgármesterekről, sem az európai parlamenti képviselőkről, akiknek a Bizottság szerint nincs szerepük a források elosztásában.

Jelenleg Navracsics és Hahn további közigazgatási pozíciókat betöltő személyek összeférhetetlenségéről tárgyal, mint például a jegybanki pozíciók vagy a Nemzeti Emlékezet Bizottságának, illetve a Nemzeti Választási Bizottságnak a tisztviselői. 

A HVG kérdésére Navracsics Tibor azt nyilatkozta, „közel állunk a megállapodáshoz”, ami egyre sürgetőbb az Erasmus-programok második félévi finanszírozása miatt. A miniszter szerint a tárgyalások megfelelően haladnak, és azt mondta, bízik benne, hogy minden rendben lesz.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Szabályt erősítő kivétel? Uniós biztos írt bocsánatkérő levelet Navracsicsnak!

A héten az Index számolt be arról, hogy jó pár magyar, állami és alapítványi fenntartású egyetem, köztük a Corvinus, a BME és az ELTE is érintett egy újabb felsőoktatási konfliktusban, ami az Európai Bizottság és a magyar kormány között robbant ki.

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2023. május 18. 13:07
"A Helyreállítási Alapot illetően az Állami Számvevőszék nem adott választ arra, hogyan fogják követni és értékelni a pénzeszközök felhasználását." "Olyan megfélemlítő akciókról is tájékozatást kaptunk, mint például a titkosrendőrség látogatásai a cégek irodáiban. Indokolatlan, vagy rendkívül gyakori ellenőrzések, amelyek célja önkényes büntetések és indokolatlan kötelezettségek kiszabása, hogy megágyazzanak a cég későbbi átvételének." "2022-ben 95 alkalommal módosították a költségvetést a Parlament bevonása nélkül a döntéshozatali folyamatba." "Felszólítjuk a magyar kormányt, hogy több felelősséget és kompetenciát ruházzon át a helyi hatóságokra a felülről lefelé irányuló megközelítés helyett." Vagyis: szüntessétek meg az átláthatatlan pénzszórást (ti.: lopást), fejezzétek be a neren kívül álló cégek elrablását, állítsátok vissza az Országgyűlés ellenőrző szerepét, a központosítás helyett adjátok vissza a döntési jogköröket a helyi szereplőknek. Praktikusan: számoljátok fel az Orbán-rendszer lényegi alapjait, különben lófasz fog itt folyni nem euró.
Sulammit
2023. május 17. 11:30
Langyosodik, langyosodik...Mikor lesz már meleg, forró, tűz, tűz?
NERbot
2023. május 17. 10:32
Navracsics Tibor olyan sikeres az EU-tárgyalások során, mint egy folytatólagos coitus interruptus.
Igazszó
2023. május 17. 08:15
Navracsika bukott komisszár, bukott pénzbehajtó, a vétótlan köpcös geci egyik alkalmatlan bábja, amit a kukából rántott elő egy lehetetlen küldetésre. A vétótlan köpcös geci akkor se kap pénzt a komisszároktól, ha a komplett brüsszeli komisszárbandát a karmelita teraszán szopja le. Felesleges és a magyarokra nézvést megalázó minden gyáva csicskázásuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!