Felmérés: Magyarországon még a baloldaliak is elutasítják a migránskvótákat

2023. június 22. 09:38

Hlavné správy arról is ír, hogy Varsó nyilatkozatát követően Orbán Viktor azt mondta, keresi a módját a készülő migrációs paktum semlegesítésének.

2023. június 22. 09:38
null

A jobboldali szavazók majdnem mindegyike és a baloldaliak 58 százaléka elutasítja a migránsok tagállamok közötti szétosztására vonatkozó uniós tervet, mivel Orbán miniszterelnök azt állítja, hogy Magyarországnak egyáltalán nem áll szándékában bevezetni a mechanizmust – idézte Orbán Tamás a The European Conservative-nak adott nyilatkozatát a Hlavné správy.

A lap ezután emlékeztetett a Nézőpont Intézet június 19-én közzétett közvélemény-kutatására, mely szerint

a magyar választók 77 százaléka elutasítja az Európai Unió migránsok szétosztására vonatkozó programját,

köztük az ország baloldali szavazóinak többsége. Közben Varsó hasonló nyilatkozatát követően Orbán miniszterelnök is azt mondta, hogy keresi a módját a készülő migrációs paktum semlegesítésének – olvasható a Hlavné správy-ban.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI / AP / Europa Press / Europa Press

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tboyka
2023. június 22. 18:52
Mikor a belügyminiszterek szavaztak a kvotarol, akkor 30 perccel előtte kaptak meg az anyagot amiről szavazniuk kellett. Mikor az EU, EP, EB vegzalja Mo-t azért, hogy egy törvény megszavazasa előtt nem hagy elegendő időt szakmai szervezetekkel egyeztetni és megvitatni a törvény tervezetet.... azért ez picit sántít, nem...
Jason Bourne
2023. június 22. 12:03
Elég rég volt már 2003, az EU-s csatlakozás kampánya. Lehet rosszul de nem emlékszem, hogy kötelező néger betelepítésről szó lett volna benne.
u.cserkész
2023. június 22. 11:32
Pedig a legfelső képen mennyi szép fiú van, akik hazát, családot, mindent elhagyva jönnének Európába, dolgozni. Vagy felvenni a segélyt. Csak azt nem értem, hogy miért dobálták el, halomba a cipőiket.
Nekro
2023. június 22. 11:22
Na, kinek a hibája miatt? :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!