Felmérés: a magyarok egyértelműen elzárkóznak a kötelező migránskvótától

2023. június 16. 14:15

Több mint kétharmaduk úgy véli, Magyarországnak tovább kell harcolnia a kötelező betelepítési kvóta ellen.

2023. június 16. 14:15
null

A magyarok többsége „egyértelműen elzárkózik a brüsszeli migránskvóták rendszerétől” – derült ki a Századvég Alapítvány felméréséből. A kutatásban ezer magyar embert kérdeztek meg, mit gondolnak arról, hogy az EU belügyminiszterei jóváhagytak egy javaslatcsomagot, amelynek értelmében Brüsszel kötelező kvótás rendszerben elosztaná a migránsokat a tagországok között. 

A kutatás eredményét úgy összegezték, hogy „jelentős a kötelező betelepítési kvóta elutasítottsága”. Az adatok szerint az elmúlt időszakban a megkérdezettek 70 százaléka hallott az EU migránskvótáról szóló tervéről.

A Századvég szerint megállapítható: a magyarok több mint kétharmada, vagyis

68 százaléka úgy véli, hogy a Brüsszel által tervezett elosztási mechanizmus bevezetése esetén Magyarországnak ellen kell állnia, és tovább kell harcolnia a kötelező betelepítési kvóta ellen.

Azoknak az aránya, akik tudomásul vennék az illegális bevándorlók kötelező, kvóták szerinti betelepítését, 25 százalékra tehető.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vamonos
2023. június 16. 23:14
Na és mit fognak ehhez szólni a migránsok? Akik évek óta élnek pld. Németországban, aztán azt mondják nekik, hogy csomagolj, mert át kell költöznöd egy másik országba, amelyikről talán azt se tudják hol van.
balbako_
2023. június 16. 16:30
Ha korrekt felmérés lenne más európai országból is hasonló eredmények lennének.
No comment no cry
2023. június 16. 16:02
Anno '56-ban a rokonság egy része disszidált, és ki szerettek volna menni a fényességes usába. Türelmesen várták a sorukat, hogy majd melyik hajóra osztják be őket. Mivel szegények voltak, nem volt slágerszakmájuk, képzettségük ezért a fényességes, "nagyon igazságos" nyugati elosztószervek felpakolták őket egy Kolumbiába tartó hajóra... Pontosan ilyen elosztásra számítok Brüsszeltől is a jelen korban. A sokadrangú egzisztenciával rendelkező, neadjisten "problémás hátterű" elemeket majd lerázzák magukról a kelet-európai országokba, mi meg szívhatunk velük.
Szabó A. Imre
2023. június 16. 15:59
Tech. komm.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!