Johannes Hahn megkongatta a vészharangot az Erasmus-programmal kapcsolatban

2023. július 19. 12:41

Ha záros határidőn belül nem sikerül megállapodni, akkor sok diák esik el a támogatástól.

2023. július 19. 12:41
Johannes Hahn

Navracsics Tibor a múlt héten még arról beszélt, hogy az idei felsőoktatási ösztöndíjakat nem fenyegeti veszély. Johannes Hahn uniós költségvetési azonban a Népszavának azt mondta, hogy az Erasmus plusz és a Horizont Európa programok komoly veszélybe kerültek.

„Ha záros határidőn belül nem sikerül megállapodni, majd aláírni a szerződéseket az uniós támogatásokat kezelő Tempus Közalapítvány és a felsőoktatási intézmények között,

akkor sok diák és tanár számára már idén ősztől megszűnik a részvétel lehetősége az Erasmus plusz programban” 

fogalmazott Johannes Hahn.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bastyaelvtars
2023. július 20. 19:16
Már megint a magyar népet éri a csapás! Pedig mi nem is csinaltunk semmit es a brüsszeli bürokraták ezt tették velünk. Nem fizetik diákjaink kulfoldi tanulmanyait, a phd seink kutatasi projektjeit. Igazmagyarjókeresztenyek, imádkozzunk!
Bastyaelvtars
2023. július 20. 18:53
Köszönjük, NER! A kurva anyatokat!
Silcon
2023. július 19. 22:19
Külföldi diákok jöhetnek, mert nekik fizeti az EU. Eljátszottam a gondolattal, mi lenne, ha a félév végén a magyar egyetemek kijelentenék, hogy köszönik a részvételt, de kredit sajnos nem jár, hiszen ők Erasmussal voltak, attól mi meg el vagyunk tiltva.
Intar
2023. július 19. 21:56
Ezt a balfaszjankó hahnt kellene jól megkongatni, de inkább csak a fejét, hogy meg ne sántuljon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!