Újabb halálos baleset történt Budapesten

2023. július 28. 11:56

Égető szükség van a KRESZ módosítására.

2023. július 28. 11:56
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Tegnap este újabb halálos baleset történt Budapesten. Ezúttal egy motoros vesztette életét, az érintett autós elmenekült, majd önként adta fel magát a rendőrségen. A teszt szerint ittas volt. Részvétem az áldozat családjának.

Az esetből is látszik, hogy a közlekedési balesetek mindenkit veszélyeztethetnek. Nem biciklis-autós ügyről van szó, gyalogos, motoros, autós utas és sofőr mind lehetnek áldozatok. Persze a statisztikák szerint a legtöbbször a védtelen gyalogosok és biciklisek azok.

A sofőr ivott, mielőtt a volán mögé ült volna. Bízom benne, hogy a tegnapi hírek a zéró tolerancia felülvizsgálatáról hírlapi kacsa marad. Égető szükség van a KRESZ módosítására, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tartalommal. Ezért egyeztetést kezdeményezek a területért felelős minisztériummal a tervezett KRESZ-módosítás tartalmáról. Ahhoz, hogy nullára csökkentsük a halálos balesetek számát nem a szabályok lazítására, hanem helyenként azok szigorítására és legfőképpen a betartatására van szükség.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jooeee
2023. július 29. 22:55
Jóval szigorúbban kellene büntetni a buszsávban haladó személyautókat!
bunko-jobbos
2023. július 29. 18:02
" Ahhoz, hogy nullára csökkentsük a halálos balesetek számát nem a szabályok lazítására, hanem helyenként azok szigorítására és legfőképpen a betartatására van szükség.” Demagógia vagy csak tudatlanság. SOSEM lehet 0-ra lecsökkenteni a számot, csak majd ha teljesen gépi rendszerek irányítják majd a forgalmat. De az még a kanyarban sincs. Egyébként nem a városi balesetek miatt van a baj, hanem a vidéki utakon (ahol pl. sok román jár) meg a kivilágítatlan biciklisek miatt. A polgármester csak pofázhat kb. semmi beleszólása. Pontosabban van egy: ahol sok a balestet és önkormányzati út, ott terveztesse át.
P.Béla
2023. július 29. 15:44
Katasztrófa ez a figura. KRESZ módosítás? Kezdeményez? Egy sem gépjárművet sem várost vezetni nem tudó önmagát politikusnak képzelő szerény képességű marionett báb ugyan mit tudna a KRESZ-hez hozzátenni? Ittasan eddig sem lehetett vezetni. Szégyen, hogy egy balesetet is propaganda célra használ ez a félkegyelmű.
urban63
2023. július 29. 08:23
Terelgetünk, terelgetünk? Ne pofáz te buszsávban szunyókáló hgy! Inkább azt mond kinek a pénzét mosod tisztára?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!